Rukovodstvo veslačkog saveza nije smenjeno jer Skupština nije ni održana 1Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Vladimir Antić uputio je redakciji Danasa pismo u kojem demantuje vest koju smo objavili pod naslovom „Smenjeno rukovodstvo veslačkog saveza Srbije“.

„Poštovani, Moramo da demantujemo informaciju (kao netačnu) koju ste objavili večeras. Naime, današnja (10.4.2023) zakazana venredna sednica Skupštine veslačkog saveza Srbije, koja je bila zakazana na zahtev trećine redovnih članova Skupštine Saveza – veslačkih klubova nije održana usled nedostatka kvoruma odnosno nedovoljnog broja prisutnih veslačkih klubova – članova Skupštine Veslačkog saveza Srbije. (U prilogu šaljemo spisak potpisanih delegata koji su došli na Skupštinu).

Za rad Skupštine potrebno je 11 veslačkih klubova i sportsko-veslačkih udruženja (Savez ima ukupno 20, a za kvorum je potrebno 50% +1, dakle 11. Na samoj sednici je bilo prisutno 9 redovnih članica i 1 pridružena (ukupno 10). Od 9 redovnih članica predstavnik jedne (VK Galeb) je na Skupštinu doneo rešenje APR-a od 10.4.2023. kojim su promenjeni zakonski zastupnici u tom klubu. Naime, pojedinci su danas APR-u podneli zahtev za promenu zakonskih zastupnika u VK Galeb i APR je danas (po nekom hitnom postupku) odmah izdala i rešenje (ne znamo kojom i kakvom brzinom).

Međutim, uzimajući u obzir član 22. Zakona o postupku registracije u agenciji za privredne registre “Registracija proizvodi pravno dejstvo prema trećim licima narednog dana od dana objavljivanja”. Tako da delegat VK Galeba, po zakonu Republike Srbije, nije mogao ligitimno I legalno da odlučuje DANAS ni na kojoj sednici Skupštine VSS. To ujedno znači da je danas na vanrednoj sednici Skupštine VSS bilo 8 redovnih članova (Begej 1883, Danubius 1885, Liman, Partizan, Pirot, Sava, Tamiš, Čurug) i 1 pridružen član (Drina). U skladu sa time nije bilo kvoruma za rad Skupštine, te je netačna vest koju ste objavili da predsednik VSS, Miljan Popović nije želeo da započne sednicu Skupštine već je istina da nije mogao da je započne jer nije bilo kvoruma za rad.

Takođe je neistina da je na nekoj drugoj sednici bilo 11 članova Skupštine VSS jer je 7 redovnih članica (Crvena Zvezda, Smederevo, Palić, Jezava, Zreneks 1995, Grafičar, Beogradski Univerzitet) odmah posle neodržane sednice Skupštine poslalo zahtev za zakazivanje vanredne sednice sa dnevnim redom u okviru koga se zahteva smena potpredsednika Željka Pantovića. To su podržale i 3 pridružene članice (Srebrno Jezero, Vlajko i Pobednik).
Takođe treba da znate da niko (ni jedna ni druga strana) nije zatražila da se na sednici Skupštine smene zakonski zastpunici VSS u APR-u.

I ističemo, današnja vanredna sednica Skupštine VSS je regularno započeta i regularno završena jer nije bilo kvoruma. Nije mogla druga da se održi dok se ponovo ne zakaže poštujući zakone i Statut VSS-a.

U skladu sa navedenim i pravom na odgovor druge strane, molimo vas da objavite demantij, jer smatramo da je ovo još jedan pokušaj nelegitimnog, neregularnog I nelegalnog preuzimanja nacionalnog granskog sportskog saveza, protiv čega ćemo se boriti svim pravnim sredstvima“, piše u demantiju koji je potpisao Vladimir Antić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari