Rune "zna" kako se Đoković može penzionisati: Novak će otići kada ga konstantno budemo pobeđivali 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Mladi teniseri shvataju da im godine polako prolaze, a da najveće ambicije ne mogu ostvariti sve dok je Novak Đoković aktivan teniser.

U 36. godini, završio je sezonu sa tri gren slem pehara i trofejem sa Završnog mastersa u Torinu.

Danas je započeo 402. nedelju kao prvi na ATP listi i po svemu sudeći i sledeće sezone biće najveća pretnja za daleko mlađe tenisere uverene da upravo njima pripada sam teniski vrh.

Holger Rune upravo je jedan od onih koji žarko žele da osvoje najprestižnije torfeje i uprkos tome št mu je Đoković možda i najveći uzor, ujedno ga smatra i najvećim rivalom.

Danac misli da će Đoković ubrzati sa donošenjem odluke o odlasku u penziju onog trenutka kada ga mlađi teniseri budu redovno pobeđivali.

– Novak je osvojio tri od četiri slema ove godine. Ne možemo da kažemo da je otišao jer moramo da ga pobedimo svaki put, ne samo jednom. Probaću da ga savladam svaki put jer ako nastavlja da osvaja velike turnire, zašto bi prestajao?

Rune je pobedio Đokovića u Rimu, ali se Novak dvaput revanširao u finišu sezone – u Parizu i u Torinu.

– On neće prestati dok ga ne svrgnemo, a to ćemo uspeti ako što pre podignemo nivo. Meni se zapravo sviđa što je Novak još tu jer tako mi mlađi možemo da vidimo šta je prava stvar, šta je ono što je potrebno uraditi. Da nikada nismo iskusili Rodžera, Rafu ili Novaka, mislim da bi nam nešto nedostajalo. Novak postavlja ekstremno visok standard i nama je od velike pomoći da to vidimo iz prve ruke – poručio je Rune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari