Vaterpolisti Srbije igraće sutra od 18.00 u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Italije, pošto su „azuri“ u četvrtfinalnom duelu prema očekivanju savladali selekciju Nemačke sa 9:4 (2:1, 3:2, 3:1, 1:0). Izabranici Dejana Udovičića će na današnjem treningu posebnu pažnju posvetiti igri u napadu pošto se Italijani najviše uzdaju u snažnu odbranu.


– Neće nam biti lako jer će se oni oslanjati na kontranapade posle igre na ivici prekršaja u odbrani. Ne smemo im dozvoliti da lako i brzo prelaze na našu polovinu bazena – istakao je srpski reprezentativac Milan Aleksić.

Italijani su dominirali tokom čitavog meča protiv Nemačke, a ključnu seriju su napravili krajem druge i početkom treće četvrtine. Sa tri uzastopna gola povećali su vođstvo na 7:3 i tada je već bilo jasno ko će izaći na megdan „delfinima“. Pred reprizu prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva u Šangaju, koje su puleni Alesandra Kampanje dobili sa 8:7, selektor Srbije veruje u dobru igru svog tima.

– Iskreno, očekivali smo da ćemo se sastati sa Italijanima. Dobro se poznajemo, a samo prošle godine smo igrali tri puta. Sve je otvoreno, probaćemo da damo svoj maksimum. Italija je čvrsta ekipa u kojoj se oseća uticaj Kampanjinog rada – primetio je Dejan Udovičić.

Sutrašnjem meču posebno se raduje Aleksa Šaponjić, koji će igrati u svom prvom seniorskom polufinalu.

– Italijani su tvrda i disciplinovana ekipa. Ne smemo im dozvoliti da budu u konstantnoj prednosti jer znaju da čuvaju rezultat. Biće teško, ali je sve u našim rukama – jasan je Šaponjić.

U drugom polufinalu, takođe u petak, od 20.00 igraće Mađarska i Crna Gora, koja je juče bila bolja od reprezentacije Grčke sa 11:9 (2:4, 4:2, 4:2, 1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari