Rusi nepresušna motivacija 1Foto: STARSPORT

Navijači su gotovo ubeđeni da bi u nikad odigranom dvomeču četvrtfinala prošlosezonskog Evrokupa crno-beli sigurno prošli Uniks i tako se plasirali u predvorje Evrolige.

Identične percepcije, verovatno će još dugo posmatrati svaki naredni duel sa istim protivnikom, a jedan od verovatno mnogih crno-beli će večeras odigrati u Hali „Ranko Žeravica“ u 8. kolu grupe A navedenog takmičenja.

Lekcija dobijena u prvom međusobnom susretu u Kazanju sigurno će biti posebna inspiracija za izabranike Saša Filipovskog, pogotovo jer u Rusiji crno-beli nisu ličili na profesionalan tim, pogotovo u drugom poluvremenu.

Partizan je u Zagrebu, protiv Cibone, započeo niz od četiri utakmice u devet dana i to na način koji samo ukazuje koliko bi lako Novica Veličković i saigrači mogli da upadnu u vrtlog loših rešenja u oba pravca.

Večerašnji susret sa Uniksom biće prvi od tri naredna kod kuće u roku od sedam dana, zaključno sa večitim derbijem u ponedeljak.

Moguće je da će na parket istrčati i Vil Mozli, koji se povredio upravo u Kazanju, u prvom međusobnom susretu.

Crno-beli imaju, sada već hroničan problem u vidu izgubljenih lopti: protiv Cibone do sredine treće deonice „prodali“ su čak 16, do kraja utakmice ukupno 19, što je bio neshvatljiv broj u odnosu na snagu protivnika.

Uniks je tim koji igra vrlo promenljivo, a posebno su negledljivi u gostima, u kojima su od poslednjih pet izgubili čak tri utakmice.

Uprkos korektnom sastavu u kojem se naročito izdvajaju Okaro Vajt, Džamar Smit, Morgan, Kenan i Braun, ruski predstavnik je defanzivno vrlo nedisciplinovan što pokazuje podatak da je samo u Turskoj, protiv Bahčešehira, rivala uspeo da spusti ispod 83 primljena poena.

– Nemamo mnogo vremena za odmor i sada je trenutak kada treba da budemo najpametniji. Najvažnija je energija. Čekaju nas tri utakmice u sedam dana, s mnogo jakim protivnicima. Prvi na redu je Uniks koji ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važna visoka koncentracija, da se pametno spremamo za svakog protivnika – jednog po jednog – stava je trener Filipovski.

Da Nemanja Gordić u Zagrebu nije bio posebno raspoložen za kreaciju igre (10as) crno-beli bi daleko teže došli do trijumfa protiv krajnje prosečne Cibone.

Od dolaska Filipovskog na mesto šefa struke, pojedinci poput Miler-Mekintajera, koji su kod trenera Šćepanovića bili među nosiocima igre, postali su poprilično neprimetni na terenu.

Meč sa Uniksom biće zapravo debi slovenačkog stručnjaka na klupi Partizana u Evrokupu, u kojem crno-beli trenutno imaju skor 2-3.

– Ekipu Uniksa čine jako dobri igrači. Veliki broj njih ima mnogo poena u svojim rukama. Mi moramo timski da ih zaustavimo, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Veoma je važno da od početka, od prve lopte, budemo sto odsto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat – jasan je iskusni Gordić.

Uniks ima atletski predisponirane i fizički vrlo snažne igrače, naročito u centarskoj liniji, što će za Miku, Nikolu Jankovića i Tomasa biti naročit izazov, s obzirom na to da u poslednje vreme imaju određenih problema u kontroli skoka i čuvanju igrača na niskom postu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari