Rutinske pobede vodećih 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde sačuvali su prvo mesto na tabeli desetom pobedom u 11. utakmici sa Javorom- 4:1 (2:1).

Golove za ekipu Zvezde postigli su Mičel Donald u 37, Predrag Sikimić u 45, Le Talek u 58 i Mihajlo Ristić u 94. U listu strelaca za ekipu iz Ivanjice upisali su se Karišik u 45, i Eliomar 89.

U prvih pola sata utakmice, fudbaleri Javora su imali nekoliko ozbiljnijih pokušaja, ali je Filip Manojlović, mladi golman Zvezde, bio odličan na golu. Samo sedam minuta kasnije Zvezda je povela sjajnim golom Mičela Donalda koji je sa 20 metara savladao golmana Đogatovića. Ubrzo je sledio šok za crveno-bele, odbrana Zvezde je loše reagovala i dozvolila Krajišiku da izjednači u 45. minutu. Samo 60 sekundi kasnije, Predrag Sikimić je postigao gol za vođstvo.

U drugom delu bilo je manje uzbuđenja, pao je tempo što je dogovaralo gostima iz Beograda. Ipak,  Eliomar je smanjio prednost na 3:2 i vratio nadu domaćima da stignu i do izjednačenja, ali je dilemu rešio Ristić koji je u poslednjem minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 4:2.

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu u 11. kolu Superlige Srbije na svom terenu u duelu sa ekipom To je crno-belima peta pobeda u nizu u domaćem prvenstvu i trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli, iza Crvene zvezde i Vojvodine. Sa druge strane, Mladost ostaje šestoplasirana, sa 18 bodova posle 11 mečeva.

Ljubitelji fudbala na stadionu Partizana nisu imali šta da vide u prvih četrdesetak minuta utakmice, sve do momenta kada je Leonardo u 45. minutu „otključao“ bunker gostiju fenomenalnim udarcem iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora. Mladosti se u prvom poluvremenu branila svim silama, ponekad i sa svih 11 igrača na dvadesetak metara od svog gola, ali je ta slika promenjena u nastavku. Gosti su se otvorili i posle jednog kornera i gužve u šesnaestercu Partizana stigla do penala. Siguran izvođač sa 11 metara je bio Milan Bojović u 57. minutu, a novo zatvaranje gostiju sprečio je minut kasnije Uroš Đurđević, sjajnim trkom iza leđa odbrane Mladosti, posle asistencije Nikole Đurđića.

Tačku na utakmicu stavio je Valeri Božinov, u praktično prvom kontaktu s loptom, na asistenciju Leonarda u 67. minutu.

Sledi pauza zbog utakmica reprezentacije protiv Moldavije i Austrije, a prvenstvo se nastavlja za dve nedelje.

Rezultati 11. kola

Bačka – Voždovac          2:1     (0:0)

Spartak – Rad       0:1     (0:1)

Javor – Crvena zvezda   2:4     (1:2)

Radnik – Napredak        0:1     (0:0)

Novi Pazar – Radnički    1:0     (1:0)

Partizan – Mladost         3:1     (1:0)

Vojvodina – Metalac      1:0     (1:0)

Čukarički – Borac 1:1     (1:0) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari