Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je od Italije sa 52:6 (28:0) u utakmici drugog kola kvalifikacija za Svetski kup koja je odigrana na stadionu Nastavnog centra „Makiš“ u Beogradu.

Italijanski tim, sastavljen od profesionalnih igrača koji nastupaju u najjačim ligama Australije, ostvarili su i drugu pobedu u kvalifikacijama pa će njihov meč protiv Libana naredne subote, takođe u Beogradu, odlučivati o poslednjem učesniku Svetskog kupa 2013. godine u Engleskoj i Velsu.

Reprezentativci Srbije su znatno popravili utisak u odnosu na prošlonedeljni duel u Tripoliju pa su prikazavši igru i iznad očekivanja, pružili dostojan otpor velikom favoritu. Jedini esej za Srbiju postigao je Zoran Pešić, dok je precizan šut za dodatna dva poena uputio Adam Nedić. U italijanskom sastavu istakao se Entoni Miničelo, najbolji igrač sveta pre šest godina postigavši het-trik. Najviše poena, ipak, postigao je Džošua Manatelo, koji je jednom eseju dodao i osam golova (ukupno 20 poena).

Naredni susret naša reprezentacija igra protiv Rusije, u subotu 29. oktobra, od 12.00 na stadionu Nastavnog centra „Makiš“, a nakon njega biće odigran odlučujući susret kvalifikacija između Italije i Libana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari