Ne mogu igrači tek tako da dolaze i odlaze, pogotovo ne u toku takmičenja. Smatram da je naš fudbalski savez isuviše ozbiljna institucija da bi dopustila takav cirkus. Jasno je da klubovi pokušavaju na sve načine iskoristiti odluku Arbitražnog sportskog suda, ali pri tom zaboravljaju da se ona odnosi samo na trojicu fudbalera i njihova tri kluba, koji su uložili žalbu.

Ne mogu igrači tek tako da dolaze i odlaze, pogotovo ne u toku takmičenja. Smatram da je naš fudbalski savez isuviše ozbiljna institucija da bi dopustila takav cirkus. Jasno je da klubovi pokušavaju na sve načine iskoristiti odluku Arbitražnog sportskog suda, ali pri tom zaboravljaju da se ona odnosi samo na trojicu fudbalera i njihova tri kluba, koji su uložili žalbu. Da je drugačije, sada bi nam svoje igrače tražili i Zvezda, Lacio, Vojvodina, Espanjol, Herta, Verder… Srbija bi ostala bez reprezentacije. A Partizan ne bi mnogo dobio, jer bi mao igrače umorne od puta, neaklimatizovane, sluđene informacijama kojima ih svakodnevno bombarduju obe strane. Njima je najteže, jer se nalaze između dve „vatre“ – ne da reprezentativce strateg „orlova“.

KARADŽIĆ: Nema vraćanja

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić neočekivano je ovog puta stao na stranu Đukića.

– Razgovarao sam već sa čelnicima Partizana. Nema ništa od povratka igrača u Srbiju. Kada bismo pustili njih dvojicu, to bi značilo da onda i drugi klubovi mogu tražiti natrag svoje fudbalere. Stavljamo tačku na ovu priču. Reprezentacija će ostati u sastavu u kojem je ovde – kaže prvi čovek FSS i doskorašnji predsednik srpskog šampiona, koji se i sam dugo protivio slanju aduta crno-belih u Kinu.

Bivši trener crno-belih razume probleme našeg šampiona, ali ostaje pri stavu da su nastupi reprezentacije prioritet, od državnog interesa.

ĐURIĆ: Pravo je na našoj strani

Đukić i Karadžić u „klin“, a Partizan u „ploču“. Uprkos negativnim odgovorima iz Šangaja, uprava crno-belih insistira na povratku Fejse. Od Tošića se odustalo.

– Bili smo razumni i na početku, kada smo im dali trojicu igrača, a to smo i sada kada im, zbog povrede Žuke i žutih kartona Moreire, od našeg trilinga tražimo samo Fejsu. Propisi su na našoj strani, pravo da protiv Fenerbahčea igramo u najjačem mogućem sastavu takođe, ali ne znamo kako da realizujemo naš plan. Ceo dan ne možemo da uspostavimo vezu sa predsednikom FSS Karadžićem, a igrači su nam nedostupni. Ne znam kako ga mogu sprečiti da se vrate. Jedino da mu oduzmu pasoš – bila je poslednja informacija od v.d. predsednika Partizana Dragana Đurića pre zaključenja ovog broja.

– Kako bi bilo da ja sada pozovem Obradovića, pošto se oporavio od povrede, zbog koje je izbrisan sa spiska? Ali, neću, niti mogu. Pravim tim od onih igrača koje imam. Želim Partizanu uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i da najbolje što mogu obavim posao zbog kojeg sam u Kini – rezonuje Đukić.
– Ovo je bitka za drugo mesto u našoj grupi. Ko ga dobije ići će s Argentinom u četvrtfinale. Obala Slonovače je kvalitetna, snažna, brza i skočna ekipa, ne bez razloga jedan od favorita za osvajanje zlata na Igrama. Ali, verujem u svoje momke i njihovu rešenost da izvuku lični i ekipni maksimum. Igra protiv Australije daje nam pravo na optimizam – kaže Đukić pred duel sa sjajnom afričkom selekcijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari