Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije ekspresno se iskupila za kiks protiv Rumunije, jer je dan posle remija s našim susedima s lakih 11: 6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2) savladala Rusiju, pa joj je sada za direktan prolaz u polufinale prvenstva Evrope u Malagi potrebna još „samo“ pobeda u današnjem derbiju poslednjeg kola B grupe sa prvoplasiranom Italijom.

Najbolja vaterpolo reprezentacija Srbije ekspresno se iskupila za kiks protiv Rumunije, jer je dan posle remija s našim susedima s lakih 11: 6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2) savladala Rusiju, pa joj je sada za direktan prolaz u polufinale prvenstva Evrope u Malagi potrebna još „samo“ pobeda u današnjem derbiju poslednjeg kola B grupe sa prvoplasiranom Italijom. U suprotnom, aktuelnog kontinentalnog šampiona očekuje neizvesno doigravanje sa ekipama iz mnogo jače A skupine za ostanak u borbi za medalje na takmičenju u Španiji.

Italija ubedljiva

Bila je to potpuno drugačija priča od one u prethodnom kolu. Rešeni da im se ne ponovi pogubno opušten pristup rivalu u meču s Rumunima, izabranici selektora Udovičića od prvog minuta su krenuli iz sve snage na nedorasle „baćuške“. Puna koncetracija u situacijama sa igračem više, dobra kombinatorika pred protivnikovom mrežom i čvrst bedem pred Šefikovim golom doneli su im već u prvoj četvrtini velikih plus 4 (5:1). Zadovoljni ovom prednošću Vujasinović i ostali oduzeli su malo gas u nastavku, pa ih je rival dobio u drugoj i dobro namučio u trećoj deonici susreta, ali Rusi nisu imali ni snage ni kvaliteta za hvatanje rezultatskog priključka, a kamoli za preokret u duelu sa Srbijom, koja ostaje jedan od glavnih favorita za osvajanje trona.
Ni u poslednjih sedam minuta nije sve idealno funkcionisalo u igri našeg tima, ali su Udovičić, Vujasinović i Prlainović završili očekivano „potapanje“ Rusa u predigri još važnijeg odmeravanja snaga s „azurima“.
Aleksandar Šapić postigao je četiri gola i ponovo odneo titulu prvog strelca meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari