Sa Gofanom za finale 1Foto: EPA-EFE ANDY RAIN

Novaku Đokoviću bilo je potrebno samo 50 minuta da završi posao u četvrtfinalu turnira u Tokiju protiv Luke Puja – 2:0 (6:1, 6:2). Najbolji teniser sveta igraće u polufinalu protiv Davida Gofana koji je juče Hjeona Čunga savladao sa takođe 2:0 (6:2, 6:2).

Iako nije sporno da je Puj verovatno odigrao meč ispod svojih mogućnosti, Đoković je u svim segmentima igre delovao perfektno. Odmah je u prvom gemu oduzeo protivniku servis, brzo napravio i novi brejk, te za nešto više od 20 minuta rešio prvi set u svoju korist (6:1).

U drugom setu je nastavio furiozno i posle samo 15 minuta stekao je nedostižnu prednost od 4:0, te se samo postavljalo pitanje koji će biti konačan rezultat meča. Jedino što je Puj uspeo da uradi vredno pomena su dva dobijena gema zaredom (4:2), ali posle kojih je Novak ponovo dodao gas i završio meč (6:2).

Srpski teniser je po završetku okršaja sa Pujem konstatovao da je prezadovoljan igrom koju je pružio i time što se nije bespotrebno dugo zadržavao na terenu.

– Definitivno jedan od mojih najboljih mečeva u sezoni. Najbolji u ovoj nedelji i došao je u pravo vreme. Mislim da je Luka igrao dobro na startu turnira. Gledao sam ga protiv Nišioke i igrao je odlično. Servirao sam dobro, dosta asova i dobrih riterna… iskoristio sam priliku i sve u svemu odigrao sam bez greške – rekao je Đoković.

Srpski teniser je najavio i da ga verovatno očekuje težak meč protiv sledećeg rivala.

– Gofan je u odličnoj formi. Igrao je finale Sinsinatija i sve je bliži najboljih deset na svetu. Radujem se narednom meču i očekujem da će biti uzbudljiv – zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari