Sa klupe Partizana do teme i u NBA krugovima: Tristan Vukčević dokazivanje započeo sa 21 poenom 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U nekih sedam dana, košarkaši koji će se u junu pojaviti na NBA draftu, pokušavaju da ubede skaute i trenere ne bi li poboljšali šanse da budu birani u prvom krugu. Tristan Vukčević je odlično startovao.

Privremeni ili trajni odlazak iz Partizana Tristana Vukčevića nije se dopao ni kao ideja, a kamoli kao potez ljudima iz Humske.

Ipak, vođen idejom da se što bolje pozicionira na predstojećem NBA draftu, Vukčević je dobio odobrenje Partizana da napusti klub i pojavi se u Čikagu gde se održavaju treninzi i utakmice pripremnog karaktera.

Srpski košarkaš, u roku od nekih sedam dana, pokušaće da popravi šanse na predstojećem draftu, dokazujući se pred brojnim trenerima i skautima.

Ne samo što je podvrgnut raznim testovima snage, izdržljivosti, atleticizma i košarkaške tehnike, već zajedno sa „klasićima“ igra utakmice 5na5.

Ne gubeći vreme, Vukčević je zablistao već na prvom pripremnom meču; kao član Hajansa trijumfovao je protiv Ričmana (122:95) i to kao najbolji strelac pobedničke ekipe.

Iako je na parketu proveo 17 minuta, utakmicu je završio sa 21 poenom, šutirajući iz igre odličnih osam od deset, a za tri perfektnih tri od tri.

Partijom je privukao pažnju brojnih skauta i trenera, a analitičari zaduženi za procenu kvaliteta onih koji će biti draftovani istakli su da je „pokazao izvrsnu veštinu. Na ovom draftu nema mnogo velikih momaka koji mogu da pogađaju sa svakog dela terena kao on.“

Posle uvodna dva dana, prema navodima iz Amerike, najviše odskočili Dilon Mičel (Teksas), Ajzea Vong (Majami), Amari Bejli (UCLA) i – Tristan Vukčević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari