Sa Nedićem jednoglasni pre odlaska iz Radne grupe 1Foto: Aleksandar Koković/FoNet

Priče o tome da sam potrošio više od 10 miliona sa klupske kartice su spinovanje i zamena teza, kaže za Danas Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, odgovarajući na optužbe koje su se u poslednjih nekoliko dana pojavile u beogradskim medijima.

 „Sa klupske kartice je potrošeno 600.000, a preostalih 10 miliona je sa knjigovodstvene kartice“, ističe Vazura, takođe negirajući da je sam sebi dodelio premiju od 220.000 hiljada evra. On podseća da je odluku o dodeli novca doneo Upravni odbor zbog finansijske konsolidacije kluba, a ne zbog dobrih rezultata u Ligi Evrope.

– Uspeli smo da smanjimo dug za par miliona. Dugovi koji se trenutno vraćaju su dugovi koji moraju da se vrate. U jednom dugovanju nam je oprošteno 100.000 evra (radi se o dugu advokatu Tomasu Nigu, kome su crno-beli dugovali 146.000, prim.aut), kaže Vazura.

Pored toga što odbacuje sve optužbe o lošem finansijskom poslovanju, direktor crno-belih ne želi ni da ulazi u razloge odlaska Vojislava Nedića iz radne grupe, koji je Vladimir Vuletić na konferenciji za novinare povezao sa pojavom napisa o Vazuri u medijima.

Podsetimo, Vuletić, predsednik Nadzornog odbora, prvo je optužio sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića da orkestrira napad na klub preko medija, a potom i rekao da početak medijske pažnje na klubu koincidira sa odlaskom Vojislava Nedića.

– Vojislav Nedić je sam dao objašnjenje zašto je otišao. Dok je bio u radnoj grupi, sve odluke su donošene jednoglasno, kaže Vazura.

Podsetimo, poslednjih nedelju dana beogradski mediji su optužili Miloša Vazuru da je potrošio više od deset miliona dinara sa klupske kartice u poslednjih 15 meseci, da je vraćao zastarele dugove koje nije mora da vrati, kao i da je sam sebi dodelio premiju od 220.000 evra. Optužbe dolaze u trenutku kada klub iz Humske beleži rezultate ispod svog renomea. Najkraće rečeno bilans rezultata su izgubljena dva derbija, 32 boda zaostatka za Crvenom zvezdom, i nerešen rezultat sa Spartakom uz igrača više u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Navijači šalju poruku

Partizan je protiv Spartaka u prvom meč u polufinala Kupa Srbije igrao pred samo 1.500 navijača što je jedan vid odgovora na rad aktuelne uprave. Malobrojni navijači su tako poslali poruku rukovodiocima crno-belih čiji je status i dalje pod znakom pitanja s obzirom na to da je uprava podnela ostavke posle poraza od Augzburga u Beogradu u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, koji je značio i ispadanje iz navedenog takmičenja. Ostavke još nisu aminovane od strane skupštine kluba jer datum redovne sednice nije još uvek zakazan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari