SAD i Brazil prvi polufinalisti Svetskog prvenstva u odbojci 1Foto: EPA-EFE/ ANNAMARIA LOCONSOLE

Reprezentacija SAD pobedila je Rusiju sa 3:0 u setovima u I grupi Svetskog prvenstva u odbojci i tako su se praktično uz Brazil već plasirali u polufinale budući da je poslednja u grupi Rusija sa dva poraza.

Sutra će od 17 časova Brazil i SAD u međusobnom okršaju odlučiti ko će sa prvog a ko sa drugog mesta u grupi otići u samu završnicu turnira.

Polufinala su na programu u subotu.

Na današnjem meču selekcija SAD je apsolutno pokazala da je bolja, pošto je u devetom nastupu na ovom šampionatu „upisala“ i devetu pobedu.

Iako su izabranici Džo Speroa napravili čak devet servis grešaka u prvom setu, uspeli su tu deonicu igre da reše u svoju korist 25:22, najviše zahvaljujući svojoj raznovrsnoj igri u napadu.

U drugom setu selektor Rusije Sergej Šljapnikov pomera korektora Maksima mihajlova na poziciju primača servisa, a u igru uvodi Viktora Poletajeva, no iz te igre Rusi nisu mnogo dobili i Amerikanci su bez većih problema i drugi set rešili u svoju korist – 25:23.

U trećem setu Rusija je i imala nekakvih šansi da se vrati u meč, ali se u finišu meča dva puta „peca na mreži“ srednji bloker Artem Volvič i san o preokretu odlazi u nepovrat.

U drugom kolu J grupe večeras se u Torinu sastaju reprezentacije Poljske i Srbije u 20:30 časova.

Selekciji Srbije je nakon sinoćne ubedljive pobede nad Italijom 3:0 u setovima večeras potreban jedan osvojen set kako bi i matematički kolo pre kraja obezbedila nastup u polufinalu Svetskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari