Fudbaleri Dinama u Super ligi Srbije 1

Remijem (1:1) protiv Novog Pazara u 29. kolu Prve lige Srbije u fudbalu na stadionu Jumko pred više od četiri hiljade gledalaca fudbaleri Dinama danas su ostvarili najveći uspeh u sedam decenija dugoj istoriji kluba – plasman u Super ligu Srbije.

Dinamo je kolo pre kraja prvenstva u kome se ništa bitno ne može promeniti plasman u prvu srpsku fudbalsku diviziju obezbedio zahvaljujući boljem medjusobnom odnosu u susretu sa direktnim konkurentom Metalcem iz Gornjeg Milanovca koji je na svom terenu pobedio Jagodinu 1:0. I, u slučaju da u poslednjem kolu Vranjanci na gostovanju u Kragujevcu budu poraženi od domaćeg Radničkog 1923, oni su novi član Super lige jer imaju bolji skor od Milanovčana koje su jesanas pobedili na njihovom terenu 2:0, a potom izgubili u Vranju 0:1. Titulu šampiona poneo je još pre dva kola tim Proletera iz Novog Sada koji je danas slavio rutinski protiv Teleoptika 2:0 na „Slanoj bari“.

U Vranju, gosti su „zaledili“ slavljeničku atomosferu u Vranju kada je Irfan Vusljanin u 13. minutu nakon izradjene akcije iz kontra napada šutem sa desne strane po zemlji savladao golmana Dinama, Đurića. To je dodatno opteretilo domaće igrače koji su nastavili sa napadima, ali bez prave šanse do 28. minuta kada je neumorni Lazar Randjelović postigao verovatno svoj najdraži gol u kaarijeri za izjednačenje 1:1. Slavlje uz trubače, i pirotehniku onih najvaterenijih pristalica Dinama. Drugo poluvreme bez većih uzbudjenja, osim onog koje je za uzdahe domaćim navijačima priredio Okamijan Onimisi u zaustavnom vremenu kada je propustio priliku da iz peterca, iskosa sa desne strane donese očekivano slavlje.

– Čestitam fudbalerima Dinama za koje nisam verovao da će ostvariti plasman u Super ligu o kome mi je govorio na početku sezone moj prijatelj, trener Vranjanaca Dragan Antić. Verujem u dalji razvoj fudbala na jugu Srbije – rekao je na konferenciji za novinare Mihajlo Petrović, trener Novog Pazara.

– Hvala igračima i navijačima. Kritike upućujem na račun gradonačelnik Vranja i većnika za sport koji su nas blokirali u ambicijama koje smo jasno istakli. Očekujem podršku, kao član SNS, državnog vrha i lično predsednika Vučića, kako bi izgradili stadion i naše utakmice sa Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i ostalima igrali u Vranju, a ne u Surdulici ili Nišu, jer ovo je i dalje najsiromašniji deo Srbije. Nama sada treba najmanje 100.000 evra u kešu kako bi napravili novi tim koji treba u prvoj sezoni da izbori opstanak – rekao je Dragan Antić, koji se vratio u Dinamo pošto je kao trener sa Radničkim iz Niša izborio evropske kvalifikacije.

Uz trubače, podelu besplatnih majica navijačima, slavlje je brzo okončano na stadionu Kompanije Jumko, uz najavu da će velika gradska proslava plasmana u Super ligu biti organizovana narednog petka u centru grada.

U Super ligu plasirali su se Proleter iz Novog Sada i Dinamo iz Vranja. U tereću ligu Srbije sele se četiri kluba: Radnički Pirot, Temnić 1924 iz Varvarina, ČSK Pivara iz Čelareva i Jagodina.

Rezultati 29. kola Prve lige Srbije

U utamicama 29. kola odigranim danas postignuti su rezultati: ČSK Pivara – TSC 0:3, Metalac – Jagodina 1:0, Budućnost – Sindjelić 0:3, Dinamo – Novi Pazar 1:1, Bežanija – Radnički 1923 3:2, Proleter – Teleoptik 2:0, Radnički Pirot – Indjija 0:0, Temnić 1924 – Sloboda 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari