"Sada ću da gledam konjske trke": Jokić nakon plasmana u finale Zapada 1foto EPA-EFE/JIM LO SCALZO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u finale Zapadne konferencije pobedom od 4-2 nad Finiks Sansima.

Još jednu fantastičnu partiju pružio je srpski reprezentativac Nikola Jokić, koji je tripl-dablom ponovo dokazao da je najbolji igrač tekućeg doigravanja u NBA. U izjavi za medije posle duela poručio je je veoma bitnu ulogu u pobedi imao bek Kentejvijus Kaldvel-Poup.

Nagetsi su demonstrirali silu i lako došli do pobede u meču koji je bio odlučen na poluvremenu, kada je tim iz Kolorada imao 30 poena prednosti.

„Znali smo da će atmosfera biti vrela, ali to na nas nije uticala jer smo to i očekivali. Ako imamo pravi stav i agresivni smo, onda možemo da igramo kao da smo kod kuće. Uspevali smo da ih pomeramo sa pozicija koje im odgovaraju i da im otežavamo šuteve. Mnogo nam je pomogao Kaldvel-Poup. On je bio šampion u prošlosti, on je šampion i sada. Zna šta treba da se radi da bi se pobeđivalo. Odličan je u odbrani, ume da pogodi bitne šuteve“, kazao je Nikola Jokić, prenosi Sport Klub.

Somborac je za 37 i po minuta na parketu upisao 32 poena (13/18 iz igre, 6/6 penali), 10 skokova, 12 asistencija, 1 blokadu, 3 ukradene i 2 izgubljene lopte.

„Kako ću provesti vreme do početka finalča Zapada? Gledaću trke konja na kojima u Italiji učestvuje moj drug. Provodiću vreme sa svojom porodicom. Nadam se da će biti lepo vreme, pa da mogu da budem napolju, pored bazena. Opustiću se“, rekao je dvostruki MVP lige.

Nagetse u narednom kolu očekuje bolji iz serije koju igraju aktuelni prvaci Golden Stejt Voriorsi i preporođeni Los Anđeles Lejkersi, a zlatno-ljubičasti trenutno vode sa 3-2 u pobedama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari