Sada i zvanično: Hapoel Aleksandra Džikića domaćin u Beogradu 1Foto: ABA liga

Zbog ratnih dešavanja u Pojasu Gaze, Hapoel iz Jerusalima domaće mečeve u FIBA Ligi šampiona igrače u hali „Aleksandar Nikolić“.

Prvo je Makabi iz Tel Aviva dobio odobrenje od strane Evrolige da sovje mečeve kao domaćin igra u hali „Aleksandar Nikolić“ a večeras je potvrđeno domaćinstvo i Hapoela iz Jerusalima.

Ekipa Aleksandra Džikića, srpskog stručnjaka, igraće kao domaćin, takođe, na istom mestu svoje utakmice u FIBA Ligi šampiona.

– Hapoel će svoje domaćinske mečeve u okviru Grupe G u FIBA Ligi šampiona u regularnoj sezoni igarti u Beogradu. FIBA Liga šampiona i klub zajedno su došli do odluke, a zbog trenutne situacije u Izraelu, a uz saglasnost svih deoničara i nakon garancija koje su stigle od Vlade Republike Srbije i Košarkaškog saveza Srbije – navedeno je u saopštenju FIBA Lige šampiona.

– Hapoel će mečeve igrati u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, bez prisustva pubilke. Tim iz Jerusalima će biti domaćin Galatasaraju u sredu, 1. novembra – detalji su iz saopštenja..

– Naredne dve utakmice Hapoela u Beogradu su protiv PAOK u sredu 13. decembra i Benfike u sredu 20. decembra. FIBA Liga šampiona želi da se zahvali svim stranama, posebno Košarkaškom savezu Srbije na domaćinstvu i pomoći – zapisano je u zaključku saopštenja za javnost.

Hapoel iz Jerusalima sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, a najpoznatiji košarkaš je plejmejker Kenet Spidi Smit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari