Sadik Bej šesti igrač u martu koji je ubacio više od 50 poena 1 EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Orlando se izgleda „isprofilisao“ kao tim „prilagodljiv“ za odlične protivničke individualce. Samo dva dana nakon što je Kajri Irving na Floridi isporučio 60 poena, Sadik Bej je, takođe protiv Orlanda, postavio lični rekord sa 51 datim poenom. Košarkaš Detroita tako je postao čak šest igrač koji je tokom marta meseca ubacio 50 i više poena ove sezone u NBA ligi.

Nekadašnji student univerziteta Vilanova, koji je 2020. biran od strane Bruklina sa visoke 19. pozicije, prelaskom u Detroit dobio je priliku da pokaže svoj talenat. Ove sezone u proseku beleži 15,8 poena, 5,7 skokova i 2,9 asistencija. Bej je faktički 1. decembra 2020. trejdovan u Pistonse i veoma brzo se nametnuo kao jedan od lidera tima. Uprkos tome što je Detroit rezultatski i ove sezone jedna od najlošijih ekipa, na osnovu talenata koje poseduje, trebalo bi u godinama koje dolaze da postane standardni učesnik plej-ofa.

Bej je protiv Orlanda postavio lični rekord sa 51 datim poenom. Momak iz Šarlota time je postao čak šesti košarkaš koji je u martu mesecu ubacio 50 i više poena. Zanimljivo je i to da je u pitanju osmi takav učinak u tekućem mesecu, što je istorijski podatak. Bej je impresivan učinak obogatio sa čak deset pogođenih trojki, što je, takođe, njegov lični rekord.

Ubacivanje pedesetica počelo je sa Lebronom Džejmsom koji je 5. marta ubacio Golden Stejtu 56 poena. Samo dan kasnije mladi as Bostona, Džejson Tejtum ubacuje 54 poena Bruklin Netsima.

Već 8. marta, Kajri Irving je damama ulepšao praznik sa 50 poena datih Šarlotu. Na postavljenu scenografiju ponovo je nastupio Lebron Džejms 11. marta sa 50 poena datih Vašington Vizardsima.

Dve noći kasnije, u gradskom derbiju, Kevin Durant isporučio je Njujork Niksima 53 poena. Usledile su onda dve nezaboravne noći: prvo je Karl Entoni-Tauns isporučio 60 poena San Antoniju, a „riternirao“ mu je Kajri Irving sa identičnom brojkom protiv Orlanda.

Inače, vrsnim strelcima bi mart mesec mogao da bude inspirativniji, s obzirom na to da je decembar 1962. istorijski u datom kontekstu sa devet učinaka preko 50 datih poena, od kojih je šest bilo u vlasništvu Vilta Čembrlejna. Džejms i kolege do sada su već došli do osam individualnih dostignuća sa 50 i više poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari