Šahovski reprezentativci Srbije na pripremama u Ečki 1Foto: zrenjanin.org

Šahovska reprezentacija Srbije nalazi se na četvorodnevnim pirpemama u Ečki, pred Evropski šampionat.

Selektor muške seniorske šahovske reprezentacije Srbije Miodrag Perunović i član reprezentacije, velemajstor Aleksandar Inđić ističu velike ambicije.

Kako su naveli, u ekipu su stigla dva ruska velemajstora, prvaka Evrope Alekse Saran i Aleksandar Predke, koji su dobijanjem srpskog državljanstva postali naši najbolje rangirani šahisti.

„U sastavu reprezentacije su, osim njih dvojice i Inđića, još i Robert Markuš i Velimir Ivić, zadovoljni smo kako to sve ide, zahvalio bih se gradu Zrenjaninu na odličnim uslovima za pripreme, u kojima možemo u potpunosti da se posvetimo šahu“ rekao je selektor Perunović.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić rekao je da Srbija je poznata kao sportska nacija, sa mnogo uspeha u raznim sportovima.

„U Ečki se pripremamo za ekipno prvenstvo Evrope, koje se održava u novembru u Crnoj Gori i ambicije su nam veće nego ranijih godina. Pojačani smo i kadrovski, prelaskom dva ozbiljna ruska igrača u našu šahovsku federaciju i želimo da na takmičenju budemo u borbi za medalju ili među prvih pet selekcija u Evropi, što bi bio veliki uspeh“ rekao je Lazić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari