Šakil O'Nil: Siguran sam da SAD neće do zlata na OI 2028, Srbija bi mogla 1Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Legenda NBA lige Šakil O’Nil je u intervjuu za “Bild” pričao o mogućem pobedniku na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine, ali i kako da sportisti ostanu uspešni nakon profesionalnih karijera.

O’Nil je sada košarkaški stručnjak za brojne američke TV medije, pa je dobro upoznat sa kvalitetom drugih reprezentacija.

– Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Nemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu – počeo je on.

On je otišao i korak dalje te je prognozirao ko bi mogao biti naredni osvajač zlatne medalje na Igrama.

– Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028 – istakao je on.

On je na kraju i uputio savet sportistima koji žele da nastave da budu uspešni nakon karijere.

– Morate tačno da znate u čemu ste dobri, a u čemu niste. Ako niste dobri u nečemu, nemojte to raditi. I veoma važno: Okružite se pametnim ljudima koji će vam dati dobar savet, zaključio je u intervjuu za Bild.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari