Samardžić, ipak, nije još izabrao između Nemačke i Srbije: Tek treba da donesem odluku 1EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Mladi vezista Udinezea tvrdi da nije dao konačan odgovor Fudbalskom savezu Srbije i selektoru Draganu Stojkoviću.

Lazar Samardžić, Srbin rođen u Berlinu, prošao je sve mlađe selekcije rodne Nemačke, ali FSS i Piksi nastoje da ga privole na promenu sportskog državljanstva i priključivanje Orlovima.

Šta više, šef stručnog štaba direktno kvalifikovanog učesnika Svetskog prvenstva u Kataru, krajem ove godine, tvrdi da je dolazak doskorašnjeg Pancera među Orlove praktično gotova stvar.

„Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio koje su mi namere i želje, primetio sam da nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju naravno da je opredeljen da igra za Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu, a to je mart – ako nastavi da igra dobro – to je da debituje za Srbiju i bude na spisku.

To je nešto sa naše strane što je trebalo da uradimo i na njima je da odaberu stranu. Tu nema nikakve dileme oko njega“, izjavio je Stojković ovog ponedeljka na okupljanju nacionalnog tima, zbog nastavka Lige nacija.

Međutim, sa Apenina je danas stiglo nešto drugačija verzija priče od strane samog Samardžića, koji se oglasio putem društvenih mreža.

„Čuo sam i pročitao mnogo vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovani i ponosni!

Ja sam (i dalje) mlad igrač ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto stojim sa obe noge na zamlji, naporno radim, fokusiran sam i odlučan.

Veoma sam srećan startom ove sezone. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani. Ostvarili smo i veliku pobedu nad Interom, a ja sam igrao i dao svoj doprinos.

Zato je moj apsolutni fokus u ovom momentu na timovima čiji sam član i i da u njima povećam minutažu. Želim da se razvijem u apsolutnog startera i sve ostalo za mene nije trenutno prioritet.

Ako ostvarim ciljeve i dositgnuća koja sam sebi zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću biti spreman“, poručio je Lazar Samardžić.

Inače, talentovani igrač sredine terena se našao na spisku malde reprezentacije Nemačke za jake provere u prijateljskim mečevima protiv Francuske i Engleske. Nemci su se kvalifikovali za EP narednog leta i kako sada stavri stoje, računaju na Samardžića za taj turnir.

Ako pre toga stigne poziv selektora Stojkovića, mladi ofanzivac će morati da donese konačnu odluku i da odabere za koga će igrati u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari