Muška rukometna reprezentacija Srbije mora da pobedi Austriju, da bi prošla u drugi krug Evropskog prvenstva koje se održava u toj zemlji. Da o njihovoj sudbini ne bi odlučivali bolja gol razlika, broj pogodaka ili žreb – u slučaju remija i bodovnog poravnanja – „orlovima“ je najpametnije i najsigurnije da dobiju duel sa skromnom ekipom domaćina u poslednjem kolu B grupe.

Austrijanci jesu najslabija ekipa u toj skupini, ali njihova podela „plena“ s Islandom, i još više očajna izdanja našeg tima u prvih 120 minuta turnira, ni selektora Seada Hasanefendića ni njegove izabranike ne čine spokojnim uoči rasplet meča.

– Nismo zadovoljni onim što smo do sada prikazali na Evropskom prvenstvu, mada smo sve učinili da se dobro spremimo za ovaj turnir. Ali, i pored brojnih slabosti i evidentnog grča u našoj igri protiv Islanda i Danske, verujem da možemo otići dalje. Igramo protiv domaćina, ohrabrenog remijem protiv olimpijskog vicešampiona, uverenog da može do novog podviga, ali naš kvalitet je veći. Plasman u drugi krug zavisi najviše od nas samih, što jeste veliki ispit, koji ćemo, verujem, položiti – ne napušta optimizam Dejana Perića, golmana i kapitena osmoplasirane selekcije s prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, koja u Austriji ima ogromnih problema pred obe mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari