Samo Srbija gradi stadion koji će raditi najviše šest dana u godini

Nije najveći, jeste najskuplji

Ostavite komentar


    1. Bravo! Zaboravili su da kažu da bi taj stadion imao sličnu ulogu kao onomad u Pinočeovom Čileu. Tako će njegov “stepen korisnosti“ biti mnogo veći…

    2. Tako je! Radiće šest dana za reprezentaciju, tri dana ako se odigra na njemu polufinale i finale Kupa Srbije i još par dana tokom letnjih meseci ako neka poznata faca želi da održi koncert. Sve u svemu, celih 15 dana godišnje! Sjajna investicija! Da ne govorimo o sposobnisti reprezentacije i klubova da i za tih devet situacija napune stadion kapaciteta 60k mesta! O održavanju tako velikog i modernog objekta, o osvetljenju i ostalom ne želim ni da govorim! Najracionalnije ( ali to kod nas se zove naučna fantastika ) bi bilo izgraditi stadon od maksimalno 45k mesta, sa svim mogućim pratećim objektima, parkingom i rešenjem za potencijalnu metro stanicu i na njega preseliti reprezentaciju, Zvezdu, Partizan i finale Kupa, a lokacije sadašnjih stadiona prodati za „masnu“ lovu uz strogu kontrolu šta sme da se izgradi na tom mestu! Naravno ovo dolazi u obzir ako se prvo smeni lopovska vlast i dodju odgovorni ljudi.

  1. Kada marksizmom obogaljis ljudski razum nikakva telesna aktivnost jednici ne moze pomoci.
    Dzaba stadion u Generalnoj Upravi Logora I Kaznjenickih Kolonija Srbija.

  2. Stadion je samo budući protočni bojler za pranje novca kao i Beograd na Vodi. Tu neće biti F od Francuza kao što ovde nema ni A od Arapa.

    A inače za Pivarske lige imaju više nego dovoljno stadiona, u neke veće lige i prvenstva nećemo ići zato što imamo trutove i manekene od igrača koji samo uzimaju novac od države, ili sezonce koji idu dalje nakon protoka u naše klubove tako da taj stadion nije potreban.

    Bolje taj beton i armaturu da utroše za izgradnju socialnih stanova za ratne invalide, beskućnike i socialno ugrožene umesto što planiraju da prave mrtvu investiciju.

  3. Okupljaju se skoro god.dana svake subote, 70% studenti i itelektualci i nikome ni jednom ne pade napamet da spomene, da podigne barem jedan transtent protiv te nakaradne ideje o izgradnji tog sramnog stadiona. Za koga – kome, da se gradi? Zar mi nemamo sportove i sportiste koji su svojim zalaganjem i medaljama zasluzili da se u njih ulaze mogo vise nego u ovaj crni fubal koji ne zasluzuje ni pomen a kamoli nesto vise od toga.

    1. Za ovaj stadion 250 miliona evra (verovatno i dosta vise ako se to ikada realizuje), a za kulturu najavili danas 300 miliona evra. Mislite o tome.

  4. Sve stoji što ste napisali, ali kakve veze ima što će stadion biti u Surčinu, jel sve što nije u centru Beograda ne treba da postoji?

  5. Мислим да би стсдионче национале требало да буде за бар 100 000 људи. Кад се коси, нек се мрси. Замислите, кад навали народ сит и напит, а нема места. Финале купа Београда Забрежје-Лисовић. Ту ћеш морати да резервишеш карту годиницу унапред као за Новогодишњи концерт у Вијени. Живео Вођа! Знате ли како се на немецком каже? Није лидер.

  6. Nema veze što nam je fudbal slab i što postojeći stadioni godinama zvrje prazni. Nema veze što vas svakodnevno na ulici volonteri mole da date prilog za bolesno dete. Nema veze što na tom skupom stadionu neće biti masovnijeg učešća mladih, ne kao gledalaca već kao sportista. Nema veze što za te pare može da se napravi mnooogo terena za mali fudbal, košarku, rukomet, mnogo bazena pri školama.
    Uostalom, kroz druge sportove ne mogu da se muljaju pare kao kroz fudbal.

  7. Stvar je jednostavna. Sagradi će se stadion, onda će Partizan i Zvezdu prebaciti tamo da bi se njihovi stadioni srušili i napravili luksuzni stanovi. Dedinje na vodi.

  8. Za koga ovaj užasni režim pravi taj stardion? Srbija nema fudbal koji valja, bar malo! Neka ulože taj novac u eliminaciju huligana sa postojećih stadiona!!

  9. Za bolesnu decu saklupljamo novac preko raznih fondova i saljemo ih u inostranstvo, ali nacionalni stadion je nacionalni interes a ne porast nataliteta i zdravlje naroda. Izgleda da je nacionalni interes pranje para i punjenje privatnih dzepova…

  10. Novi poligon za oprobane koruptivno-kriminalne radnje režima Vučića i Vesića. Čim se završi ciklus ispumpavanja novca na jednom terenu (fuš ograde na stajalištima, rekonstrukcije-destrukcije ulica, pleh kantice po centru, Beograd na vodi), treba izmisliti nešto novo. Što veće to bolje, jer može više da se namakne, arči i ukrade javnog novca u kombinacijama-mahinacijama.

  11. Ovima koji su toliko zapenili za taj stadion potpuno je nebitno koliko će dana godišnje taj stadion raditi, da li 6, 16 ili 66. Njima je samo bitno koliko će se oni u taj stadion U-graditi!
    Jer da se ne lažemo, tu će da bude muljavina na kub, prevelika je to i preslatka državna lova da ne privuče nijednog gladnog krokodila!
    Da li neko može uopšte da zamisli da se u Srbiji jedan projekat vredan 250 milioan evra gradi 100% pošteno, do poslednje pare?!! U toj istoj Srbiji gde uspevamo da muljamo i krademo čak i kod izgradnje staničnog WC-a?!!

  12. Samo stbija ima obicnu policiju i BIAngde jure nekog manijaka danima pa ne mogu da ga uhvate a hoce da se ku.ce pred CIA pred MI6 ma daj bre

  13. Stadion se gradi od novca otetog penzionerima smanjenjem penzija. Penzioneri koji su preminuli dok su im smanjivane penzije dobijaju besplatnu godisnju kartu tako da će na svakoj utakmici biti 100 000 duša vise. Isto tako preminuli će organizovati svoje prvenstvo tako da će stadion biti koristen 365 dana u godini. Stadion u čast pokojnog fudbala , opljačkanih penzionera i razuzdane vlasti!

  14. Ni opoziciju ne zanimaju ove stvari, kao ni pravljenje nekog sportskog centra za borilacke sportove i secenje sume na Kosutnjaku, podizanje stene za penjanje i to sve sa ko zna koliko naduvanim ciframa…. Secenje parkica na Banovom Brdu, na Uscu…..itd

  15. Nacionalni stadion će biti u čast pokojnog fudbala, opljačkanih penzionera i razuzdane vlasti!

  16. Bas se pitam kako ce ova investicija da utice na povecanje nataliteta u drzavi, sprecavanje odlaska mladih , itd..itd i na kraju na bolji plasman fudbalera na evropskoj sceni.

  17. koliko za stadion u albaniju treba da brinete, zato shto taj stadion sa 40% vashih donacije je placena, I sami znate da ste platili 20 miliuna eura da dobijete albaniju u tirani I da ne dobijete batine u revanshu, a 30 miliuna platila UEFA, a 10 miliuna eura platila fifa I 10 miliuna eura dali su oni albanci iz dijaspore.. josh jednom hvala za 20 mil eura vashe donacije,

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.