Samo u Srbiji: Fudbaleri krenuli sa centra i odmah seli na travu iz protesta – Mirko Poledica otkrio razloge (VIDEO) 1Foto: Youtube Printscreen/Mozzart Bet Prva liga Srbije

Nagomilani problemi u fudbalskoj Srbiji svakodnevno isplivavaju na površinu.

Jedan od primera svakako je detalj sa utakmice Prve lige Srbije između Radnika iz Surdulice i Inđije koja je odigrana minulog vikenda.

Kada je sudija dao znak za početak utakmice igrači Inđije su izveli početni udarac i odmah iz protesta posedali na travu. Protest je trajao oko minut, a kapiten gostujuće ekipe je dobio žuti karton.

Razloge ovog nesvakidašnjeg gesta je na društvenoj mreži “Iks” objasnio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije “Nezavisnost”.

– Igrači FK Inđija su na početku utakmice protiv FK Radnik Surdulica seli na travu u znak protesta što mesecima unazad nisu primilli plate – napisao je Poledica.

Kao glavnog krivca za očajno stanje u klubovima Poledica je apostrofirao Fudbalski savez Srbije.

– Ostaće zapisano da igračima u Srbiji nikada nije bilo teže nego za vreme mandata Dragana Džajića. Mislio sam da taj čovek ima bar malo duše, ali izgleda da sam se i tu prevario – napisao je Poledica.

Radnik je u pomenutoj utakmici savladao sa 5:0 Inđiju, koja se nalazi na 13. mestu na tabeli u konkurenciji 16 klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari