Čak četvorica fudbalera Crvene zvezde potencijalni su reprezentativci Crne Gore. Milan Purović, Igor Burzanović, Zoran Banović, pa i Marko Perović, sa nestrpljenjem čekaju spisak igrača koji će selektor Zoran Filipović saopštiti za debi meč crnogorskog nacionalnog tima protiv Mađarske (24.

Čak četvorica fudbalera Crvene zvezde potencijalni su reprezentativci Crne Gore. Milan Purović, Igor Burzanović, Zoran Banović, pa i Marko Perović, sa nestrpljenjem čekaju spisak igrača koji će selektor Zoran Filipović saopštiti za debi meč crnogorskog nacionalnog tima protiv Mađarske (24. februar). Ovaj „kvartet“ do skora je nosio dres nekada zajedničke države Srbije i Crne Gore.
– Kao što sam igrao za staru državu, tako ću sada i za Crnu Goru. Zaista će mi biti velika čast da budem deo cele te priče. Savez je napravio sjajan izbor imenovanjem Zorana Filipovića za selektora. I ranije smo sarađivali i biće mi čast da ponovo radim sa njim – ističe napadač crveno-belih Milan Purović, a Igor Burzanović dodaje:

Protiv Dnjepra, pa kući

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju će imati poslednji test na pripremama na Kipru. Crveno-beli će duel protiv ukrajinskog Dnjepra odigrati na novom stadionu Omonije u Nikoziji. Posle ove utakmice, šampiona očekuje povratak u hotel Hilton, pakovanje i polazak za Beograd. Sa aerodroma u Larnaki ekspedicija Zvezde put naše prestonice krenuće ranojutarnjim letom od 02.50 h po lokalnom vremenu.

– Biće to nešto savim novo. Radujem se meču protiv Mađarske, kao i svim ostalim utakmicama u reprezentaciji Crne Gore.
U istom stilu razmišlja i golman Banović.
– Svi se nadamo da će nam Filipović ukazati poverenje. Svakako, novo iskustvo te vrste neće biti na odmet. Siguran sam da će premijerna utakmica crnogorskog nacionlanog tima biti veoma spektakularna.
Iako je poreklom iz Prištine, postoje ozbiljne indicije, da će se na tom prvom spisku reprezentativaca Crne Gore naći i ime Marka Perovića.
– Ukoliko dobijem poziv, sigurno ću se odazvati. Igrati za bilo koju reprezentaciju više je nego dobra preporuka za jednog fudbalera – iskren je vezista i povremeni bek Zvezde Marko Perović.
Posle godinu i po dana „pauze“, Purović i Burzanović su ponovo dobili priliku da igraju zajedno. U podgoričkoj Budućnosti sjajno su sarađivali, te obojica očekuju da tako bude i u Crvenoj zvezdi. Mada, malo je falilo da se u Ljutice Bogdana „mimoiđu“. Naime, na Purovićevu adresu je ove zime, između ostalih, stigla i ozbiljna ponuda španske Selte, međutim, u Zvezdi nisu bili radi da puste svog centarfora.
– Znamo se i igrali smo zajedno još od najmlađih kategorija Budućnosti. Na terenu se savršeno razumemo. Obojica dobro radimo na pripremama crveno-belih i trudimo se da izborimo status prvotimaca. Bez lažne skromnosti kažem da smo odličan tandem. Onaj ko ne misli tako sigurno greši. Što se ponuda tiče, klub je odlučio da me ne pusti u ovom prelaznom roku. To u suštini treba da mi bude satisfakcija, jer znači da Zvezda računa na mene – objašnjava Purović.
U odnosu na njega, Burzanoviću do mesta u startnih 11 predstoji mnogo teži put, s obzirom na to da je tek „juče“ došao u Zvezdu kao i veoma oštra konkurencija u veznom redu crveno-belih.
– Mnogo kvalitetnih fudbalera bori se za poziciju u timu. Trudim se da se na opterećujem tim pitanjem, te samo gledam da što bolje radim na treninzima. Moje je da radim, a na treneru da kaže ko će da igra – napominje novajlija šampiona.
Borbe za dresove ne plaši se ni golman Zoran Banović. Iako „prvenstvo prolaza“ uglavnom ima Ranđelović, ovaj čuvar mreže smatra da preko njega, a i Radivojevića, ipak može prvi do mesta ispred Zvezdinog gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari