Šampion rutinski: Zvezdi pomogao i igrač Vojvodine neshvatljivim autogolom 1Foto: FK Crvena zvezda

Posle poraza u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu konferencije protiv Apoela u Nikoziji (2:1) trener Vojvodine Batak se ljutnuo na Crvenu zvezdu jer nije htela da izađe u susret novosadskim crveno-belima za odlaganje utakmice na Marakani na početku Superlige Srbije.

Zato je šampionu suprotstavio i neke igrače drugog poziva da bi najveće uzdanice sačuvao za revanš s Kipranima u četvrtak.

Zvezda je igrala svoju igru. Do izražaja je došao njen kvalitet i ostvarena je sigurna i ubedljiva pobeda s 5:0.

Goste je načeo Kraso iz penala u 12. minutu. Prekršaj za najstrožu kaznu je načinio Busnić, koji je na 15 metara od svog gola oborio Olajinku. Dobio je žuti karton, a nedugo zatim i još jedan pa je Vojvodina ostala s igračem manje.

Prednost je udvostručio njen igrač Milosevljević u 45. minutu. Na centaršut iz kornera je reagovao kao da je Zvezdin centarfor. Umesto da glavom izbaci loptu iz svog šesnaesterca, zahvatio ju je u stilu najboljih napadača. Carević, koji je pokazao da je vrlo dobar golman, nije tu mogao ništa da učini.

Na 3:0 je u 51. minutu povisio Kraso iz protivnapada, Lučić je u 70. minutu ispoljio raskoš talenta, a Novosađane je na dno potopio Bukari u 80.

U Zvezdinom timu je od sredine drugog poluvremena zaigrao mladi Kabić, koji je do juče bio nada Vojvodine.

Crvena zvezda: Glazer, Degenek (od 73. Spajić), Mijailović, Dragović, Bukari, Kangva (od 57. Šljivić), Stamenić, Ivanić (od 71. Kabić), Mitrović (od 71. Nikolić), Olajinka, Kraso (od 57. Lučić). Trener: Bahar.

Vojvodina: Carević, Bjeković, Crnomarković, Jeličić, Bukinac (od 73. Jovanović), Nikolić (od 54. Radulović), Busnić, Miletić, Milosavljević (od 46. Zukić), Vukić (od 54. Bolingi), Ivanović (od 46. Čumić). Trener: Batak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari