"Šampioni svaki dan" 1Arhivska fotografija

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Novom Sadu platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs namenjene osobama sa invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Važan deo platforme predstavlja mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenom takmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbije će dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4.000 evra. Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali Spens u Novom Sadu prisustvovali su proslavljeni paraolimpijci, stonoteniseri Borislava Perić Ranković i Mitar Palikuća. Oni su svojom pričom motivisali građane da se uključe u projekat i tom prilikom odigrali revijalni meč.

„Želimo da okupimo ljude, otvorimo sva pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama. Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije ovim projektom želimo da informišemo i motivišemo osobe sa invaliditetom širom Srbije i pokažemo da je jelen sa jednim rogom i dalje jelen“, rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

 

Nove ideje, novi projekti

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte do 15. jula mogu na jednostavan način da prijave putem sajta www.sampionisvakidan.rs. Ovaj projekat deo je saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine potpisali ugovor u okviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari