Druga runda plej-of serije ulazi u samu završnicu, a u Zapadnoj konferenciji i dalje su sve karte otvorene i sve četiri ekipe ravnopravno konkurišu za finale. Aktuelni šampion San Antonio i Juta su posle početnih poraza uspeli da stignu do poravnanja rezultata u serijama sjajnim partijama na domaćim terenima i sada aposlutno mogu da se nadaju i preokretu.

Druga runda plej-of serije ulazi u samu završnicu, a u Zapadnoj konferenciji i dalje su sve karte otvorene i sve četiri ekipe ravnopravno konkurišu za finale. Aktuelni šampion San Antonio i Juta su posle početnih poraza uspeli da stignu do poravnanja rezultata u serijama sjajnim partijama na domaćim terenima i sada aposlutno mogu da se nadaju i preokretu. Džezeri su Lejkerse, doduše, savladali tek posle produžetka (123:115), ali su, ipak, tokom celog susreta bili sjajni i zaista zasluženo stigli do 2:2. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Deron Vilijams, koji je ubacio 29 poena i zabeležio 14 asistencija, a pored njega još dvojica košarkaša tima iz Sol Lejk Sitija upisala su dabl-dabl učinak. Okur je ubacio 18 koševa uz 11 skokova, dok je Buzer dao 14 poena i uhvatio 12 lopti. Ruski internacionalac Andrej Kirilenko je posle početnih bledih partija ovoga puta bio na visini zadatka i ubacio je 15 poena uz sjajan učinak u defanzivi. Kod Lejkersa je po običaju najefikasniji bio Kobi Brajant, koji se ovoga puta zaustavio na koti 33, uz odličnih deset asistencija i osam skokova, a sjajno su ga ispratili Odom i Gasol. Španac je na 23 poena dodao i 10 skokova, dok je Odom pored 26 koševa upisao i 13 uhvaćenih lopti. Međutim, to nije bilo dovoljno ekipi iz Los Anđelesa da dođu do meč lopte pobedom na gostujućem terenu.

Rezultati

Juta – LA Lejkers 123:115 (rezultat u seriji 2:2), San Antonio – Nju Orleans 100:80 (2:2).

San Antonio je i drugi put zaredom bio bolji od Nju Orleansa (100:80) i takođe stigao do 2:2 u seriji, odličnim partijama na domaćem terenu. Branioca prstena je do pobede odveo odlični Tim Dankan, koji je ubacio 22 poena i upisao 15 skokova. Sjajno ga je ispratio Toni Parker sa 21 košem i osam dodavanja, dok je Đinobili na takođe osam asistencija dodao i 15 poena. Predrag Stojaković se utopio u sivilo Hornetsa i za 32 minuta ubeležio je svega šest poena. Jedini iole raspoložen za igru bio je Kris Pol, koji je postigao 23 koša. Osim njega dvocifren učinak imali su još samo Vest i Pargo, koji su dali deset, odnosno 11 poena. Ostatak ekipe je u potpunosti podbacio tako da se od njih očekuje da kada opet dođu na domaći teren budu na visini zadatka iz prve dve utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari