Sanja Radosavljević opet oblači državni dres 1 EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar, izabrao kandidatkinje za Evropsko prvenstvo.

Među njima je i jedno novo, a ustvari staro i zvučno ime, jer se iskusna Sanja Radosavljević ratosiljala povreda i stavila na raspolaganje stručnjaku iz Slovenije.

Osim nje na spisku su još: GOLMANi: Jovana Risović (Krim), Kristina Graovac (Kišvarda), Jelena Đurašinović (Jagodina); LEVA KRILA: Sanja Radosavljević (Krim, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda,), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina); PIVOTI: Marija Petrović (Glorija, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale), Katarina Bojičić (Jagodina);

DESNA KRILA: Ana Kojić (Šiofok), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad); BEKOVI: Jovana Stoiljković (Šambrej), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea), Katarina Stošić (Alba Fehervar), Teodora Majkić (Bor Zijin), Kristina Liščević (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Dunarea Braila), Andrea Boner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok).

Orlice će pripreme za EURO početi u nedelju u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, gde će ostati do 2. novembra i odlaska na na završni turnir najboljih kontinentalnih selekcija.

Srbija će se takmičiti u Celju, u Grupi B, a protivnici će joj biti Danska, Švedska i Slovenija. Posle prve faze takmičenja (4-9. novembar), formiraće se dve grupe od po šest timova (u Ljubljani i Skoplju, od 10. do 16. novembra), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari