Šapić i dalje razmišlja o kandidaturi 1Foto: Fonet Ministarstvo građevinarstva

Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije treba da bude izabran najkasnije do 21. februara naredne godine, a za sada još uvek nije određen datum Izborne skupštine, rečeno je Danasu u OKS-u.

Kako objašnjavaju o danu izbora novog čelnika OKS-a odlučivaće u „narednom periodu“, nakon čega će biti otvoren izborni postupak tokom koga će članovi Olimpijskog komiteta (sportski savezi) dostavljati svoje predloge. Za sada se u javnosti pojavilo nekoliko imena koja mogu biti u igri za novog čelnog čoveka. Aktuelni ministar sporta Vanja Udovičić, predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić kome mandat na čelu CEV-a ističe 2019, i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić našli su se među pominjanim kandidatima.

Nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić pre mesec dana rekao je za medije da razmišlja o kandidaturi ali da ne želi ništa preciznije da kaže pre nego što budu raspisani izbori, a isti stav ponovio je za Danas.

– Ne mogu da kažem ništa konkretno dok ne budu raspisani izbori. A da li razmišljam, slagao bih ako bih rekao ne. Razmišljam o tome već par meseci, ali onog trenutka kada budu raspisani izbori, tada ću izaći sa jasnim stavom – ponovio je Šapić.

Statut OKS i Olimpijska povelja propisuju da se Izborna skupština organizuje šest meseci od dana zatvaranja Olimpijskih igara, a na mestu predsednika nalazi se još uvek Vlade Divac, koji je nakon završenih Igara u Riju rekao da više neće obavljati tu funkciju.

Govoreći za Nedeljnik, nekadašnji košarkaš rekao je da je afera kantrimen orkestrirana ili zbog njegove funkcije u OKS-u ili zbog rada Fondacije.

– Jedino mi pada na pamet da ili ima veze sa OKS-om ili Fondacijom. Evo, više neću biti predsednik, a ako im smeta Fondacija, onda ni za to nema problema, pomagaćemo nekoj drugoj deci – rekao je Vlade Divac, koji se nakon završene Olimpijade nije vraćao u Srbiji već je otišao u Ameriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari