Šapovalov prva prepreka 1Foto: EPA-EFE ANDY RAIN

Posle sjajno obavljenog posla na prošlonedeljnom turniru 500 u Tokiju, gde je premijerno učešće završio osvajanjem 76. ATP titule u karijeri, Novak Đoković se preselio u Šangaj, da bi na tamošnjem mastersu pokušao da odbrani šampionski naslov iz prethodne sezone.

Kao prvi reket sveta postavljen je za glavnog nosioca žreba, pa će na mrežu od drugog kola, a protivnik u sutrašnjem susretu (oko šest sati po srednjeevropskom vremenu) dolazi iz Kanade i njegov je stari poznanik – Denis Šapovalov. Novak i 36. igrač sveta sastajali su se dva puta i to minule sezone, a pobedi se u oba slučaja radovao as iz Srbije.

Na Australijan openu je slavio s 3:1 u setovima, a posle uvodnog grend slema bio je bolji i na mastersu u Rimu, kada je u dva čina dobio mlađeg kolegu – 2:0 (6:1, 6:3). Istina, jednom je i morao da čestita Denisu, jer je ovaj uoči ovogodišnjeg Vimbldona, na egzibiciji u Londonu, trijumfovao s 2:0 (7:6, 6:4), pa se nada da će mu se baš u Šangaju posrećiti da i u bodovanom duelu uhvati Đokovića na krivoj nozi.

Danas šangajsku odiseju počinje i Dušan Lajović, kojem je rival Amerikanac Rejli Opelka (oko 06.30), poznat po košarkaškoj visini (2.11 metara), dok je od Srba prvi krenuo i juče odmah ispao Filip Krajinović. Njegovu višenedeljnu lošu formu iskoristio je Portugalac Žoao Sousa – 1:2 6:2, 4:6, 6:7 (5:7).

Kraj za Kecmanovića

Miomir Kecmanović se već oprostio od singl borbi u Šangaju, pošto je iskusniji Kazahstanac Mihail Kukuškin preko njegovih leđa otišao u 2. kolo –  0:2 (6:7 (4:7), 4:6). Jeste talentovani Srbin pružio jak otpor, ali to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari