Saša Ilić veruje u novu upravu Partizana: Posle kiše dođe sunce 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Legendarni fudbaler i nekadašnji kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da će biti potrebno vreme za stabilizaciju tog kluba, ali da veruje da će posle dolaska nove uprave biti bolje.

– Posle kiše dođe sunce. Došao sam da pružim podršku ljudima koji su ušli u klub. Znam da će im trebati vremena, ali verujem da će biti mnogo bolje nego što je bilo ranije. Sreo sam u loži mnogo bivših igrača, to je dobro. Ponovo se vraćaju legende da budu uz ekipu, da budu uz klub i nadam se da će biti sve bolje – rekao je Saša Ilić, preneo je sajt Partizana.

Partizan je u subotu na svom terenu pobedio Čukarički 3:1, u utakmici 13. kola Superlige Srbije pred više od 17.000 gledalaca. Najvatreniji navijači Partizana vratili su se na stadion u Humskoj po odlasku stare i dolasku nove uprave, a utakmici su prisustvovali brojni bivši igrači i treneri brojnih selekcija Partizana, predstavnici Fudbalskog saveza, selektor reprezentacije Dragan Stojković i drugi.

Klubom upravalja Privremeni organ na čelu sa Rasimom Ljajićem, koji je doveo pojedine privrednike i sponzore, a za sportski sektor zaduženi su nekadašnji igrači Partizana Predrag Mijatović i Danko Lazović.

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović rekao je da je važno da se fudbalski klub oporavi.

– Ja sam malo uzbuđen, pre svega zato što sam posle osam godina godina u svečanoj loži Partizanovog stadiona. Rasim (Ljajić) je moj veliki prijatelj kao što je i Peđa Mijatović i ljudi koji su sada u privremenom organu. Mi smo svi zajedno jedna porodica – rekao je Mijailović, koji je i predsednik košarkaškog kluba Partizan.

– Partizan je u teškoj situaciji, ali mi smo već prošli taj put 2017. godine kada je košarkarski klub Partizan praktično bio pred gašenjem, od toga došli smo u situaciju da klub sada u Evropi obara sve rekorde. Pomoći ćemo maksimalno savetima i svim drugim resursima da se fudbalski klub oporavi – dodao je on.

Lazović je zahvalio navijačima što su se vratili na stadion i napravili ambijent koji, kako je naveo, zaslužuje fudbalski klub Partizan.

– Ovo je dug proces i biće mnogo uspona i padova, ali početak je dobar. Poželeo bih nam puno sreće, jer će nam biti potrebna. U ovom procesu smo svi zajedno i neke odluke će biti bolne, neke će biti manje bolne, ali sve što će se raditi, radiće se u interesu Partizana. Publika je danas pokazala da može, Partizan je i dalje živ, presrećan sam zbog atmosfere, ali moramo da radimo i neće nam biti lako sigurno – rekao je on.

Nekadašnji napadač Partizana rekao je da je emotivan kada je klub u pitanju i da mu je žao što je u teškoj situaciji.

– Partizan je deo mog života i sada sam se vratio. Već sam rekao da nisam imao nikakvu dilemu kada sam dobio poziv – zato što je Partizan mnogo veći od svih nas i njemu je potrebna pomoć sada. Dao sam sve od sebe da budem deo ovog tima, za koji mislim da će sve uraditi da u najkraćem roku stabilizuje ono što može da stabilizuje – dodao je Lazović.

Nekadašnjeg kapitena košarkaškog kluba Partizan Novicu Veličkovića posebno je obradovalo to što su fudbaleri nedavno posetili i podržali košarkaše na treningu.

– Sigurno da treba da bude više takvih dešavanja. Tako je bilo kada sam ja odrastao sa Slavišom Jokanovićem. Dolazili su da prate utakmice košarkaškog kluba, a mi smo dolazili da pratimo igre fudbalskog kluba. Nije me bilo nekoliko godina, ali sigurno da ću sada biti redovan na stadionu Partizana – rekao je on.

Mijatović je rekao da ambijent sa utakmice protiv Čukaričkog mora da bude stalno u Humskoj.

– Iskreno da vam kažem, posle moje karijere igranja u Partizanu nikada nisam bio u ovoj loži. Odavno se nije video ovako dobar ambijent, veoma, veoma sam uzbuđen jer je to prava stvar, to želimo. Ima mnogo stvari koje moramo korigovati, ali u principu kad se pobedi, sve je u redu – naveo je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari