Saudijci nastavljaju da unose nemir u Fulam: Treneru Marku Silvi Al Ahli nudi 46 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/Vince Mignott

Bogati saudijski klubovi su pobacali udice na igračke zvezde evropskog fudbala, a Al Ahli je krenuo u lov na trenera, koga bi da optoči zlatom.

Al Ahli iz Džede, koji se posle godinu dana iz nižeg razreda vratio u najbolje društvo, a mesto trenera mu je upražnjeno, ponudio je 40 miliona funti (46 miliona evra) za ugovor na dve sezone Marku Silvi (46).

Portugalac je Fulamov strateg u poslednje dve godine. U timu je uspostavio hemiju među igračima i napadački fudbal bez respekta i kalkulisanja. Zato londonski tim i jeste bio prvi u Čempionšipu u njegovoj prvoj sezoni na klupi, 2021/22, i ubedljivo najefikasniji sa 106 golova (drugoplasirani Bornmut prvi sledeeći sa 74), gde je Aleksandar Mitrović briljirao kao prvi strelac lige s čak 43 pogotka.

U sledećoj sezoni, povratničkoj u Premijer ligi, zauzeta je tačno sredina tabela (deseto mesto), s nekoliko zapaženih pobeda.

U ugovoru s Fulamom Marko Silva ima klauzulu da može da ide ako se za njega plati šest miliona funti, što Al Ahliju, koji je saudijski šampion poslednji put bio 2016, nije problem.

Njegova ponuda, međutim, unosi novi nemir iz Persijskog zaliva u Fulam. Reč je o ponudi Al Hilala za Mitrovića, koji bi da ide putem saigrača iz reprezentacije Sergeja Milinkovića Savića, ali klub zateže, tražeći više para za otkup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari