Savić: Moramo agresivnije 1Foto: Starsport

Srpski vaterpolisti uspeli su na startu olimpijskog turnira da izbegnu poraz od Mađarske, koji u takmičarskom smislu ne bi značio mnogo, ali svakako ne bi bio dobar uvod u turnir od koga svi mogo očekujemo.

Golom Filipa Filipovića četiri sekunde pre kraja iščupali smo jedan bod, čime su svetski i evropski prvaci po ko zna koji put potvrdili izuzetnu psihološku stabilnost i veru u sopstvene mogućnosti, ali je jasno da će u nastavku takmičenja neke stvari u igri morati da se koriguju.

Selektor Dejan Savić je prepoznao problem, rekavši da je razlika u agresivnosti igrača dva tima u prve dve četvrtine bila neverovatna, što je razlog za brigu.

Mađari su u prve dve četvrtine odigrali izuzetno agresivno, a mi nismo, i to je moralo da se odrazi na rezultat. Kada smo počeli da igramo u odbrani na pravi način uspeli smo da stignemo zaostatak od četiri gola i na kraju moram da budem zadovoljan rezultatom, jer smo od poraza stigli do remija, rekao je Udovičić.

On je odgovorio i na pitanje zašto je promeno golmana i da li je to uticalo na konačan rezultat.

Počeo sam sa Mitrovićem zbog toga što igra u Mađarskoj i dobro poznaje njihove igače. Nisam ga zamenio zbog toga što je mnogo grešio, već iz psiholoških razloga i pokazalo se da je to bilo ispravno, objasnio je Udovičić.

Filipović je čestitao saigračima na velikoj borbenosti i osvojenom bodu, ali je i on priznao da igra nije bila onava kakva je trebalo da bude protiv tako kvalitetnog protivnika.

Zbog naših grešaka bili smo primorani da jurimo rezultat i na kraju moramo da budemo zadovoljni ishodom. U nastavku takmičenja moramo od početka do kraja da igramo u istom ritmu, a onda je sve u našim rukama. Sada moramo da se okrenemo teškoj utakmici protiv Grčke, kazao je Filipović.

I najiskusniji u našem timu Živko Gocić složio se da su Mađari bili neuporedivo agresivniji i da smo u finišu morali da odigramo maksimalno da bismo izbegli poraz.

Da su Mađari pobedili ne bi bilo nezasluženo. Lako može da se dogodi da se ponovo sretnemo u finalu, rekao je Gocić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari