Savić: Skinuli smo teret sa leđa 1Foto: Starsport

Vaterpolisti Srbije konačno mogu da odahnu, jer su u četvrtom kolu olimpijskog turnira savladali Australiju i praktično obezbedili plasman u četvrtfinale, a u nastavku bi sve trebalo da bude lakše.

Selektor našeg tima Dejan Saviće istakao je da je meč bio očekivano težak zbog jakog rivala, a dodatnu težinu je imao zbog toga što je bio eliminacioni, jer je poraženi tim završavao takmičenje.
 
Imali smo ogromni pritisak koji smo sami sebi nametnuli. Sada je pao teret koji smo imali od prvog minuta Olimpijskih igara. Odbrana je bila superiorna, ali je važno da je konačno proradio napad. Očekujem bolje dane, da odigramo i
utakmicu protiv Japana, pa da se okrenemo turniru koji tek počinje, rekao je Savić.
 
I Milan Aleksić je istakao da smo skinuli veliki teret sa leđa, ali i da nismo ništa epohalno napravili.
 
Utakmica je nosila neverovatan pritisak, a u poslednja četiri minuta smo pokazali šta ima ova ekipa. Bez obzira na greške, kojih je bilo, imali smo čvrstinu i, što je još važnije, karakter da se udaljimo od eliminacije koja nam je pretila. Najvažnije je da smo se sabrali i počeli da igramo,
kazao je Aleksić.
 
Duško Pijetlović je naglasio da je sada verovatno svima jasno da vaterpolo ne igraju samo dve zemlje na svetu.
 
Nadam se da ćemo igrati sve bolje, još samo malo da sredimo odbranu i da se priviknemo na suđenje. Znam da bi mnogi voleli da nas vide van turnira, ali sada će, bar se nadam, sve biti drukčije. Jaka odbrana biće nam temelj za dobar napad, rekao je naš centar.
 
Slobodan Nikić ocenio je da smo se mnogo mučili, ali smo potiv Australije prvi put odigrali dobar meč.
 
Do pre 20 dana bilo je sasvim normalno da odigramo na ovaj način, ali ovde je sve drukčije. Bio je poslednji moment da se dignemo. Bila bi katastrofa da smo ispali. Dovedeni smo pred svršeni čin, ali smo se zbili, stali uza zid i kada je trebalo odigrali na naš način, kazao je Nikić.
 
Andrija Prlainović misli da sve muke kroz koje je ekipa prošla možda i nisu loše.
 
Nemam ništa protiv što se ovako sve završilo. U Londonu je u grupi sve bilo bajno, a onda se u finišu sve srušilo. Večeras smo pronašli sebe i sada idemo u novi turnir, a ne vidim da je bilo koja od osam ekipa koje su u četvrtfinalu u prednosti, rekao je Prlainović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari