Šutnuo mikrofon i otišao: Kako je Savo Milošević iz ljubavi prema Partizanu pogazio reč i vratio se u Humsku 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Savo Milošević se vraća u Partizan posle četiri godine. I formalno je ozvaničena saradnja crno-belih i trenera koji je za nepunih 18 meseci u prvom trenerskom mandatu osvojio Kup Srbije i napravio tim koji je plenio posebnim igračkim šarmom i van granica naše zemlje.

Odluka o imenovanju Miloševića na poziciju šefa stručnog štaba Partizana je iznenađenje za širu fudbalsku javnost. Pogotovo ako se zna da je legendarni golgeter crno-belih i nekadašnje reprezentacije Jugoslavije ljut napustio fudbalski rodni dom. Preciznije, bio je ozlojeđen dešavanjima u srpskom fudbalu, a direktni okidač bila su dešavanja na utakmici sa Vojvodinom.

Crno-beli su poraženi u Novom Sadu sa 3:2, a Sava je iziritiralo suđenje Srđana Jovanovića, inače godinama unazad najboljeg delioca pravde na ovom prostoru.

Prvo je bacio flašicu sa vodom u teren u pravcu arbitra, a pošto je dobio crveni karton, šutnuo je mikrofon na putu do svlačionice.

– Neću više da ćurtim – ponovo je više puta uzrujani Milošević.

Kada su se strasti malo, samo malo, slegle jasno je poručio.

– Ružno je to što sam dozvolio sebi da uradim u Novom Sadu. To pedagog i trener Partizana ne sme da radi. Sve ovo traje i jako je mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde – rekao je Milošević za Sport klub pošto je odlučio da definitvno pokupi opremu iz svlačionice Partizana.

Danas, kada su dušebrižnici i skeptici već počeli da spremaju za peglanje odelo za sahranu fudbalske sekcije kluba slavnog imena, Milošević se vraća kući odlučan da prekine dane žalosti u Humskoj.

Savo, nemoguće misije, očigledno, ne priznaje…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari