Scena iz Rija koja je podsetila na prekinutu utakmicu Srbije i Albanije: Kotinju dres Vasko da Game isporučen dronom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

I dok je u Sjedinjenim Državama Brazil igrao na Kopa Amerika, kontinentalnom šampionatu Južne Amerike, u zemlji nije prekidano nacionalno prvenstvo.

Serija A je stigla skoro do pola.

U nastavak borbi Vasko da Gama, jedan od velikana iz Rija, bez titule prvaka posle 2000, ide sa sredine tabele, ali značajno ojačan.

Pristupila su mu dva povratnika, obojica ofanzivni igrači srednjeg reda koji su i ponikli u klubu.

Aleks Tešeira (34), koji je igrao u Šahtjoru iz Donjecka šest godina (2010-16), vratio se zapravo još u leto 2022. posle jedne sezone u Bešiktašu, ali je od početka ove godine bio bez kluba pa ga je Vasko reaktivirao.

Najzvučnije pojačanje, za dušu temperamentnih navijača, jeste Felipe Kotinjo (32), dete Kruzmaltina (nadimak kluba po malteškom krstu na lađi u grbu), koji je između 2008. i 2010. skupio tek 19 utakmica, a onda se s 18 godina otisnuo u Evropu, u Inter.

 

Najduže se održao u Liverpulu (2013-18), a Barselona ga je u zimskom prelaznom roku kupila od „redsa“ za čak 135 miliona evra pa posle nije znala šta će s njim, šaljući ga na pozajmice u Bajern i Aston Vilu.

Tim iz Birmingema ga je i otkupio pre dve godine za 20 miliona evra, a zatim ga je i on davao na revers u Katar, a sad i u Vasko do sledećeg leta.

 

Na stadionu San Žanuario sleglo se 20.000 navijača da mu egzaltirano požele dobrodošlicu.

Epicentar spektakularne promocije bio je dron koji mu je isporučio dres s brojem 11.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vasco (@vascodagama)

 

Iako u potpuno drugačijim povodima, podsetio je prelet letilice sa majicom na kanapu koju je Kotinjo ščepao na prekinutu utakmicu Srbije i Albanije na Partizanovom stadionu u jesen 2014. u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Iznad glava igrača na terenu banuo je dron koji je teglio zastavu Velike Albanije dok je Stefan Mitrović u poskocima nije zgrabio, prekidajući njen provokativni pir.

Scena iz Rija koja je podsetila na prekinutu utakmicu Srbije i Albanije: Kotinju dres Vasko da Game isporučen dronom (VIDEO) 2
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Scena iz Rija koja je podsetila na prekinutu utakmicu Srbije i Albanije: Kotinju dres Vasko da Game isporučen dronom (VIDEO) 3
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari