Šćepanović dao ostavku 1

Debi u ulozi prvog trenera Vlado Šćepanović neće pamtiti po dobrom.

Prvi poraz Budućnosti u ABA ligi, na gostovanju “fenjerašu” Karpošu Sokoliju (77:71) u 9. kolu “ubedio” je proslavljenog crnogorskog košarkaša da je ostavka na mesto prvog čoveka struke najbolji potez u datim okolnostima i to na njegov 41. rođendan. Podgoričani su od nedelje u potrazi za novim rešenjem, izvesno daleko iskusnijim stručnjakom koji će u kratkom vremenskom roku stabilizovati ekipu.

Budućnost je do 9. kola imala perfektan skor u regionalnom takmičenju, ali je istovremeno zabeležila sva četiri poraza u Evrokupu, koji su propraćeni uglavnom izuzetno slabim partijama. Da se nešto čudno događa u taboru Podgoričana moglo se naslutiti nakon ubedljivog poraza od Bajerna u prestonici Crne Gore (44:68) u poslednjem kolu Evrokupa. Košarkaši Budućnosti su na tom meču ubacili mizernih i neshvatljivih pet poena u drugoj četvrtini i čini se da je to bio nagoveštaj budućih promena u klubu. Šćepanović je, između redova, i najavio određene rezove, naglasivši da protiv Bajerna nije bio zadovoljan angažovanjem igrača.

– KK Budućnost Voli obaveštava javnost da je Šćepanović podneo ostavku na funkciju prvog trenera preuzimajući svu odgovornost za izazovnu situaciju u kojoj se KK Budućnost Voli našao. Sa žaljenjem smo prihvatili Šćepanovićevu ostavku, koja ne umanjuje njegov dosadašnji doprinos i rad u klubu. Prethodna četiri meseca je bilo zadovoljstvo sarađivati sa Vladom Šćepanovićem i želimo mu sve najbolje u daljem radu – zapisano je u saopštenju kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari