Sergej Jakirović: Bajern je svet za sebe 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Na otvaranju novog formata Lige šampiona zagrebački Dinamo je na gostovanju u Minhenu izgubio od Bajerna sa čak 2:9 upisavši najteži evropski poraz u istoriji kluba.

Četiri gola za Bavarce, tri iz penala, postigao je Hari Kejn (20p, 57, 73p, 78p). Ostali strelci bili su Rafael Gerero (33), Mišel Olise (38, 61), Liroj Sane (85) i Leon Gorecka (90+2), dok su golove za Dinamo postigli Bruno Petković (49) i Takuja Ogivara (50).

Dinamo može da se „pohvali” da je postao prvi klub u istoriji Lige šampiona, koji je primio devet golova u jednoj utakmici.

– Prvo bi se izvinio svima kojima Dinamo nešto znači. Bajernu je bilo veoma teško parirati. Oni su svet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli jurcati, grešiti. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo. Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bajerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo sticati. Ali, moramo igrati brže – kazao je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao:

– Bajern je nemilosrdan. Da su mogli da nam zabiju 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više nego u prvom delu. Svi igrači će dobiti šansu, a neki već sad u Koprivnici.”

Dinamo će priliku za popravak utiska imati već 2. oktobra na Maksimiru gde će ugostiti Monako, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari