Selektor Dragan Stojković posle duela sa Austrijom: Srbija će biti dobra u Nemačkoj, ne može da bude drugačija 1Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je posle poraza njegove ekipe od Austrije (2:1) u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo, da nije zadovoljan rezultatom, ali da je meč u Beču odličan za analizu.

– Osećanja su malo pomešana. Krivo mi je što smo izgubili, ali sam zadovoljan reakcijom naših igrača i uopšte svega što se dešavalo. Mislim da smo bili blizu da postignemo drugi gol. Nismo izgubili da izgubimo, ali dobro, to je fudbal. Ovo je jedan jako dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija. To će nas čekati u Nemačkoj – rekao je Stojković za RTS.

On je najavio da će večeras sa stručnim štabom analizirati duel sa Austrijom, a sutra održati sastanak sa igračima.

– Dobra provera, ima loših, ali i dobrih stvari. Nema spavanja za trenere, već noćas ćemo napraviti video analizu i jedan dobar sastanak, da igrači i u vizuelnom delu vide gde su dobri, a gde greše – objasnio je Stojković i najavio da će analizirati i lako primljene golove na početku meča:

– Ne zaboravimo da smo u prvom poluvremenu imali baš dobre šanse. Nismo ih iskoristili, ali neka ih iskoristimo u Nemačkoj.

Selektor je obećao da će njegov tim biti spreman za Evropsko prvenstvo.

– Biće Srbija prava u Nemačkoj. Imamo i Švedsku, ali sabraćemo utiske i videćemo šta je to najbolje što Srbija može da pruži. Sigurno će ove dve utakmice i meni dati odgovore što se tiče igrača. Imali smo problema, sa Kostićem, sa Spajićem koji je tražio izmenu. Saša Lukić takođe nije spreman za svih 90 minuta. Rešavaćemo te probleme u hodu. Imamo dovoljno vremena, ali ova utakmica je odlična za analizu. Nisam srećan što smo izgubili, ali me hrabri da će biti dobro u Nemačkoj. Biće dobro, ne može drugačije da bude – rekao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari