Selektor fudbalske reprezentacije Engleske neće da peva himnu: Poštujem, ali u tim trenucima se fokusiram se na fudbal 1Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Li Karlsli, trener koji će voditi reprezentaciju Engleske do izbora novog selektora, izjavio je da neće pevati himnu Engleske pre duela sa Irskom u Ligi nacija.

Karsli je rođen u Engleskoj, ali je nastupao za reprezentaciju Republike Irske, koja večeras (18.00) dočekuje najvećeg rivala u Dablinu.

Privremeni selektor „Gordog Albiona“ rekao je da nije pevao ni himnu Republike Irske dok je igrao za tu zemlju.

„To je nešto što nikada nisam radio, uvek sam bio fokusiran na fudbal, u tim trenucima mi odlutaju misli. U potpunosti poštujem obe himne i razumem koliko znače obema zemljama. To je nešto što zaista poštujem“, izjavio je Karsli na konferenciji za medije, prenosi Gardijan.

Po tradiciji, publika u Dablinu je izrazito negostoljubiva kad njihov nacionalni tim igra protiv Engleske, ali se očekuje da će večeras naročito biti neblagonaklona prema Deklanu Rajsu i Džeku Grilišu, koji su u mlađim reprezentativnim selekcijama nastupali za Irsku.

„Nisam razgovarao sa njima dvojicom pojedinačno. Razgovarao sam sa timom o razumevanju atmosfere, tako da još uvek nismo sigurni šta da očekujemo. Mislim da svi treba da budu spremni za to, jer će inače doživeti mali šok. Ali da, razgovarali smo o tome šta mislimo da bi Irska mogla da uradi, o atmosferi i tempu, i bicemo spremni za sve sa čim se suočimo“, izjavio je Karlsli, koji je na selektorsku funkciju došao kao privremena zamena posle ostavke Gereta Sautgejta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari