Selektor Hrvatske kivan na srpskog sudiju 1EPA-EFE/MARKO METLAS

Vaterpolisti Hrvatske, tek posle peteraca, uspeli da savladaju Španiju na startu Evropskog prvenstva – 14:12 (9:9).

Kao aktuelni šampioni Starog kontinenta, vaterpolisti Hrvatske namereni su da vežu dve evropske krune na svom terenu.

Pre dve godine postali su šampioni u Splitu, a tekuće Evropsko prvenstvo organizuje se u Zagrebu i Duborvniku.

Na startu kontinentalnog šampionata izabranici Ivice Tucka savladali su Španiju posle boljeg izvođenja peteraca u prvom meču Grupe A.

„Barakude“ su dobrim delom utakmice gubile, vratile su se u rezultatski egal tek pred sam kraj meča, pobedivši boljim izvođenjem peteraca.

– Prikazali smo pravi, muški vaterpolo u ovakvoj atmosferi i to me čini srećnim. Odbranu smo igrali sjajno, uglavnom smo ispoštovali sve što smo dogovorili. Jedino tako možeš da dobiješ Špance. Malo mi upada u oči naša igra sa igračem više, nismo prepoznavali ključne situacije kada smo bili sami i to moramo da korigujemo. Odigrali smo pravu lavovsku utakmicu protiv jednog jakog protivnika. Ali, nismo još ništa napravili, čekaju nas dueli sa Francuskom i Crnom Gorom. Utakmica protiv Francuske će biti još teža, posebno u psihološkom smislu – bili su utisci Ivice Tucka posle meča.

Višegodišnjem selektoru Hrvatske zasmetao je način na koji je meč sudio srpski sudija Vojin Putniković.

– Isključenje Butića već u osmom minutu me je razbesnelo. Takvih duela je bezbroj na utakmici, pitao sam sudiju Putnikovića zašto ga je isključio, a on mi je rekao da je bio udarac šakom, što niko od nas nije video. Ne znam odakle mu pravo da već početkom utakmice osakati jednu ekipu u ovoj prevažnoj utakmici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari