Selektor Kanade o Milanu Borjanu: Njegov svet je bio uzdrman, postaće heroj u drugom klubu 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Nije mogao da se pomiri sa promenjenim statusom u Crvenoj zevzdi od dolaska Baraka Bahara. Rešio je Milan Borjan da privremeno napusti Ljutice Bogdana, što je odluka koju je teškom mukom doneo.

Kako se osećao Milan Borjan i o čemu je razmišljao nakon saznanja da je pao u drugi plan kod Baraka Bahara, koji će stupiti na dužnost šefa struke Crvene zvezde 19. juna, otkrio je i selektor Kanade.

Olakšavajuća okolnost za iskusnog golmana bile su obaveze u državnom timu Kanade, kojima se posvetio odmah po završetku sezone u Superligi Srbije.

Borjan se priključio saigračima u reprezentaciji, međutim, po dolasku u Kanadu nije bio sav svoj.

– Niko ne može da Borjanu uzme poverenje… Ovo što mu se dešava je samo običan korak na putu heroja. Svaki heroj prolazi kroz uspone, ali ponekad dođe momenat kada se aktiviraju pitanja o tome ko ste vi zapravo. Milan sada mora da se resetuje i napravi veliki korak napred kako bi postao heroj u novom klubu – poručio je Džon Herdman, selektor Kanade.

Mladi stručnjak je uveren da će golman iz Knina imati veliku podršku od strane reprezentativnih drugova.

– Jedino mesto za koje može da bude siguran da će biti Milan Borjan je ovde, sa nama. Ovde su mu braća i prijatelji. On nije čovek koji je pretplaćen na mesto prvog golmana u reprezentaciji Kanade. On taj status zaradi na svakom treningu i okupljanju. Fascinantno je koliko je pozitivan, na koji način podiže momke. Siguran sam da ne moram da brinem o njegovom samopouzdanju. Malo se bio pokolebao, ali to je normalno. Njegov svet je bio uzdrman.

Borjan je nedavno odlučio da u narednoj sezoni brani za Slovan iz Bratislave kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde sa kojom ima ugovor do 2026.

Kanadu očekuje završni turnir Konkakaf Lige nacija, a potom i najvažnije takmičenje Severne i Centralne Amerike – Gold Kup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari