Selektor Pešić o pripremama za Olimpijske igre: Nije lako, ali je izazovno (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je da će pripreme za Olimpijske igre u Parizu biti drugačije nego za prošlogodišnje Svetsko prvenstvo.

On je dodao i da očekuje da će motivacija igrača biti velika i da će reprezentativci dati svoj maksimum.

„Pripreme su najvažnije. Pipremiti za ovakav jedan zahtevan olimpijski turnir jeste specijalna situacija. Drugačije je od priprema za Svetsko prvenstvo zato što pre svega svi igrači praktično, ne samo naši, već iz drugih selekcija su završili praktično pre neki dan jednu kompletnu i vrlo zahtevnu sezonu koja je trajala od septembra meseca. Pripremiti ekipu za ovakav turnir sa strane trenera i medicisnkog stafa nije uopšte lako, ali je izazovno“, rekao je Pešić u intervjuu za Košarkaški savez Srbije.

U sklopu priprema Srbija će prvu trening utakmicu igrati protiv Francuske u Lionu 12. jula, posle čega idu u Abu Dabi, gde 16. jula igra protiv Australije, a 17. jula protiv Sjedinjenih Američkih Država. Potom se ekipa vraća u Beograd i 21. jula igra protiv Japana u „Areni“, a potom sledi još jedna pripremna utakmica pred odlazak u Francusku.

„Za igrače je najteže, jer ne postoji nekakav period odmora i pripreme za ono što sledi. Različito smo se pripremali, zato što smo morali da vodimo računa o trenutnom fizičkom stanju igrača, ali koliko god je moguće nismo zanemarili ukupne pripreme sa apekta igre, individualnog unapređenja fizičke spreme i to je bilo dosta dobro. Nisam iznenađen, olimpijski turnir je jedan novi izazov i motivacija i igrači sigurno daju maksimum u ovom trenutku“, izjavio je selektor Pešić.

U grupnoj fazi olimpijskog turnira Srbija se sastaje sa reprezentacijom SAD, Južnim Sudanom i selekcijom koja se kvalifikuje na turniru u Portoriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari