Selektor Pešić potvrdio: Smailagić i Trifunović ne idu na Mundobasket 1Alen Smailagić i Uroš Trifunović. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je da Alen Smailagić i Uroš Trifunović neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Najavljujući sutrašnji pripremni duel sa Portorikom Pešić je govorio i o povredama pojedinih igrača i objasnio da dvojica mladih košarkaša Partizana neće moći da se oporave do početka šampionata sveta.

– Sada smo dosta dobro. Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo. Samo da nas zaobiđu povrede i onda je manje više sve u našim rukama – rekao je selektor.

On je dodao da će igrači, koji zbog povreda propuštaju Mundobasket, biti u konkurenciji za naredna velika takmičenja.

– Neke igrače nije zaobišla nesreća sa povredama. Jaramaz je morao ranije da završi svoju ulogu u ekipi, na Smailagića, na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je zgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu – izjavio je Pešić.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Portorika igra se u beogradskoj „Areni“, a počinje u 19.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari