Selektor Pešić u radnim aktivnostima u SAD: Sa Jokićem i Bogdanovićem treniramo kroz razgovor 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Ono što je obećao u svom „ekspozeu“ prilikom imenovanja na mesto selektora reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić revnosno ispunjava.

Proslavljeni stručnjak, zajedno sa Draganom Tarlaćem, direktorom reprezentacije, nalazi se u Americi u kojoj obilazi najbolje srpske igrače u želji da im predstavi plan programa tokom priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Pešić i Tarlać su prvo obišli Nikolu Jokića, koji ih je ugostio u svojoj kući, a zatim su se preselili na istočnu obalu.

Dvojac operativaca reprezentacije Srbije pogledao je meč u Čikagu na kome je Bogdan Bogdanović odigrao veoma kvalitetnu partiju u dresu Atlante Houks, unacivši 26 poena.

Neposredno nakon meča, u razgovoru sa dopisnikom RTS-a iz Amerike, Pešić je naglasio da je Bogdanović bio MVP utakmice.

– Sada smo u redovnim aktivnostima, razgovaramo sa igračima. Ako ne možemo da ih treniramo, onda treniramo kroz razgovor. Bili smo da vidimo Bogdanovića i Jokića, da im predstavimo plan i program priprema. Još je rano za dalje, nas krajem aprila očekuje prvo izvlačenje parova u Manili – obrazložio je selektor Srbije razloge posete srpskim asovima u NBA ligi.

Pešić i Tarlać su se potrudili i da obiđu sve srpske košarkaše u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

– Već smo imali posetu Pokuševskom i Joviću. Pre neki dan smo bili u Denveru, ali Jokić nije mogao da igra zbog povrede. Igrao je protiv Hjustona, znam da im treba jedna pobeda kako bi obezbedili prvo mesto Zapadne konferencije. Sve je bilo super, dobri razgovori, o košarci pre svega.

Naravno, dokazani stručnjak u planu ima i da podrobnije porazgovara sa reprezentativnim kandidatima koji igraju širom Evrope, tako što želi sve da ih poseti.

– Ne radi se samo o igračima koji su ovde, nego o igračima i u Evropi. Njima je još duža sezona, rano je za bilo kakve planove.

Mundobasket se ove godine igra od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Žreb za Svetski kup je 29. aprila u Manili.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari