Selektor Španije David Ferer možda uvrsti u tim Rafaela Nadala za finalni turnir Dejvis kupa 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Možda peta Salatara a možda oproštaj od tenisa. U tom rasponu bi mogao da se kreće odziv Rafaela Nadala selektoru Davidu Fereru za učešće na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi za dva meseca.

– Već sam pričao sa Rafom ali nije ništa dogovoreno – otkrio je Ferer posle trijumfa u grupnoj fazi u Valensiji.

– Postoji mogućnost da bude u timu. Njegov cilj u ovoj godini su bile Olimpijske igre, od tada ne igra. Potrebni su mu odmor i vreme sa porodicom, tako da sada nije trenutak za poziv. Pričaću sa njim kasnije. Najvažnije je da bude dobro. Ako bude kako treba u novembru, on će sigurno biti među igračima na koje ću računati.

Španiju je prošle nedelje predvodio Karlos Alkaraz, a u ekipi su bili još Pedro Martines, Pablo Karenjo, Roberto Bautista i Marsel Granoljers. Jasno je da za Nadala ima mesta, naravno pod uslovom da može da igra, pogotovo jer bi njegov dolazak rasprodao dvoranu za nekoliko minuta, čak i da na teren izađe samo u dublu.

Nadal u Dejvis kupu nije igrao od 2019, kada je osvojio titulu.

– Ima dovoljno vremena za određivanje ekipe za Malagu – dodaje Ferer.

– Sada svi moraju da se usredsrede na turnire. Imamo mnogo dobrih tenisera od kojih može da se napravi dobar tim.

Španija je u Valensiji, u kojoj je bila najteža grupa, savladala sve protivnike: Francusku, Australiju i Češku, piše Sport Klub.

Nadal ima već četiri šampionska pehara iz Dejvis kupa. Ako mu je u planu povlačenje, finalni turnir u Malagi, pred svojom publikom, u svojoj reprezentaciji, bio bi idealna prilika. On kaže da ništa nije još odlučio, da je moguće i da igra naredne godine.

Španija će finalni turnir početi od četvrtfinala gde će igrati sa Argentinom ili Australijom (žreb je naknadno). Mogući rival u polufinalu je ekipa SAD koja pre toga mora da pobedi Argentinu ili Australiju, dok bi borba za Salataru mogla da bude finale snova protiv Italije.

Kompletan žreb po redosledu – četvrtfinale: Španija – Argentina ili Australija, SAD – Argentina ili Australija, Kanada – Nemačka ili Holandija, Italija – Nemačka ili Holandija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari