Selektor Španije Luis de la Fuente se suočava sa brojnim povredama uoči mečeva sa Danskom i Srbijom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente se susreće sa brojnim kadrovskim problemima u ekipi dva dana pre utakmice protiv Danske u okviru Lige nacija.

„Crvena furija“ igra protiv selekcije sa severa Evrope u subotu 12. oktobra u Mursiji, a tri dana kasnije dočekuje Srbiju u Kordobi.

Aktuelni evropski šampion ima cilj da postane lider u svojoj grupi, a za to im potrebne dve pobede u ovom „prozoru“.

Ipak, atmosfera u ekipi nije dobra jer se tim suočava sa brojnim povredama i selektor Španije neće moći da računa na neke važne fudbalere.

Poslednji u nizu je krilni napadač Jeremi Pino koji nije viđen na treningu u četvrtak ujutru, a čini se da je razlog povreda, pa će duele protiv Danaca i Srbije ispatiti sa tribina.

Rodri, Dani Karvahal, Feran Tores, Niko Vilijams i Brajan Hil su igrači na koje de la Fuente takođe ne računa, a to brine špansku javnost uoči predstojećih utakmica, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Kako je saopšteno iz nacionalnog tima, krilni fudbaler Viljareala je već stigao u kamp sa problemom mišića i iako se napredak razvijao pozitivno, De la Fuente je pre izabrao da ne rizikuje, kako ne bi izazvao ozbiljnu povredu kod mladog napadača.

De la Fuente ima vremena da pozove još jednog igrača u tim kako bi zamenio povređenog Pina, ali španska fudbalska federacija još uvek nije potvrdila da će se on i odlučiti za taj potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari