Selektor Srbije i dalje ubeđen u svoj ugao gledanja: Tukli su nas dva puta, ali večeras nismo zaslužili da izgubimo 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Selektor Srbije identičnih zaključaka posle oba doživljena poraza od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Teško je tvrditi, ali selektor Srbije u poslednje vreme svojim izjavama ostavlja utisak nedovoljno ozbiljnog stručnjaka.

Reprezentacija Mađarske je večeras trijumfovala (2:1) i dvomeč sa „orlovima“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rešila duplom pobedom.

Jesu „orlovi“ na Puškaš areni imali nekoliko odličnih prilika, ali imali su ih i Mađari, koji su u dva navrata i matirali nesigurnog Vanju Milinković Savića.

Koliko je pogrešio u proceni formacije i kadrovskih rešenja, selektor Stojković priznao je na poluvremenu, kada je odlučio da se vrati na trojicu u poslednjoj liniji odbrane i uvede Dušana Tadića i Filipa Kostića.

Ono što je uigravao tokom nedelje u sistemu sa četvoricom u poslednjoj liniji i Sergejem Milinković Savićem u ulozi Tadića ispostavilo se kao potpuni promašaj.

Jeste Srbija u drugom poluvremenu bolje izgledala na terenu, ali je imala mnogo problema u manevru i odbrani. Mađari su iz kontre mogli u par navrata da lako matiraju golmana reprezentacije Srbije i samo zbog činjenice da navalu domaćina nisu činili igrači svetske klase krajnji rezultat ostao je nepromenjen.

Igra u odbrani „orlova“ na momente je izgledala potpuno haotično, neuigrano i nedisciplinovana, uprkos tome što su u drugom poluvremenu u liniji stajali Milenković, Gudelj i Pavlović, trio koji već više od godinu dana najčešće igra zajedno.

– Teško mi je zato što ne volim da gubim, niko ne voli da gubi, ali kada izgubite na ovakav način lakše mi pada. Igrači su uradili sve dogovore iz svlačionice, nedostajalo je sreće, Srbija apsolutno nije zaslužila da izgubi večeras, ali to je sada manje važno – bila je opservacija selektora Stojkovića posle meča u Budimpešti posle koje je deluje kao da šef struke nije bio protagonista istog meča na kojem je domaćin mogao lako da Srbiji nanese i ubedljiviji poraz.

U prvom poluvremenu je toliko duvalo po levoj strani da je selektor Stojković morao da na poluvremenu zameni indisponiranog Terzića. Takođe, gotovo svaki put kada bi domaćin povezao par pasova unapred automatski bi stvarao neprilike u šesnaestercu Srbije.

Te činjenice za selektora Stojkovića uopšte nisu relevantne, naprotiv.

Poput prevejanih političara, njegova dužnost je da širi optimizam,uprkos tome što na momente njegova ekipa igra kao „raspojasana banda“.

– Tukli su nas dva puta i čestitam im na tome. Mi i dalje držimo sve u svojim rukama, sledi nam utakmica protiv Crne Gore koja je najvažnija i očekujem da je rešimo u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari