Selektor Srbije posle prolaza u polufinale Evropskog prvenstva: Momci su divni, bolji su nego što smo mi bili 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Jovan Damjanović ponosan na svoje momke nakon što su se plasirali među četiri najbolje reprezentacije na prvenstvu Starog kontinenta.

„Orlići“ su još jednom oduševili na velikoj sceni. Momci rođeni 2007. i mlađi pobedom nad Austrijom (3:2) plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva i večeras će saznati rivala (bolji iz duela Portugalija-Poljska).

Mnogo je diskusije bilo nakon što je selektor Jovan Damjanović objavio spisak putnika na Kipar, verovanto i svesno rizikujući nepozivanjem pojedinaca koji su zaista kvalitetni, računajući na to da će se bolje u celinu uklopiti Uroš Ranković, njegov imenjak Đorđević, Vasilije Kostov….

Nažalost, neki ekstra talenti poput Adema Avdića nisu mogli da se odazovu pozivu zbog zdravstvenih problema, ali uprkos svemu tome „orlići“ su napravili izuzetan rezultat na Rajskom ostrvu.

Naročito dobar protiv Austrije bio je Uroš Ranković, krilni napadač koji je postigao prva dva gola, a pritom je i divno asistirao ka Mihajlu Cvetkoviću kod trećeg gola Srbije.

– Jako lepi utisci, momci su ovo zaslužili. Ne samo na današnjoj utakmici i ovom Evropskom prvenstvu, već od prvog dana kada smo se skupili kako su dani prolazili igrali smo sve bolji i bolji fudbal. Od srca im čestitam na odnosu i na stavu. Igramo kvalitetan fudbal i ovo nam je nagrada. Nije bilo lako, Austrijanci su fizički izuzetno sposobni, složeni i kompaktni, ali smo uspeli da odgovorimo na način koji nas i krasi, a to su smisao za igru, zajedništvo, tehnika… Brzo smo se vratili nakon primljenog gola, stvarno verujem u ove momke i nisam imao sumnju da će tako i biti – bili su osnovni utisci selektora Damjanovića posle plasmana u polufinale kontinentalnog šampionata.

Sam selektor trpeo je ogromne pritiske i kritike nakon odluke da na Kipar povede čak desetoricu fudbalera Crvene zvezde, bez obzira na to što je u pitanju jedna izuzetno talentovana generacija iz Ljutice Bogdana.

Ipak, na delu je bilo evidentno da svi momci izuzetno lepo funkcionišu, da su veoma složni i da su i te kako rešeni da u polufinalu pokušaju da naprave još jedan veliki iskorak.

– Momci su divni, često im kažem da su bolji nego što smo mi bili. Moramo da negujemo nove generacije, oni znaju da moj stručni štab i ja mnogo verujemo u njih. Ne samo fudbalski nego i ljudski, jer ako nije dobra hemija ne možete da dođete dovde. Zato insistiramo na tome da budemo skromni i ponizni na terenu, moramo da trčimo taj metar, moramo se bacamo na glavu da bi došao rezultat i da bi na kraju došla akcija kao što smo dali treći gol. Moramo da budemo skromni i na terenu i van njega baš zato što imamo kvalitet – potencirao je selektor karakter i vaspitanje mladih momaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari