Selektor Stojković doneo odluku: Orlovi dobijaju debitanta u svojim redovima 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Reprezentacija Srbije imaće u martu naredne godine barem jednog debitanta u svojim redovima. Izbor selektora Dragana Stojkovića, sasvim očekivano, pao je na – Kostu Nedeljkovića.

Desni bek Crvene zvezde dobiće poziv za prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom, prenosi SK.

Debi Koste Nedeljkovića, prema očekivanjima, biće deo generalnog plana selektora o potencijalnoj promeni sistema igre. Sa mlađanim prvotimcem šampiona Srbije, profilisanim jesenas na mečevima Lige šampiona spremnim za maksimalne domete, reprezentacija Srbije zaigraće u sistemu sa četvoricom defanzivaca.

Martovski ciklus biće jedini, prvi i završni, test za Kostu Nedeljkoviću. Ukoliko uspe da „odbrani“ izdanja iz UEFA takmičenja i utvrdi ubeđenje selektora Dragana Stojkovića da zaslužuje mesto u najboljih 11, sasvim izvesno, desni bek crveno-belih biće učesnik evropskog šampionata u Nemačkoj.

Podatak da se Nedeljković možda i neplanirano rano našao u Piksijevim skicama za naredne izazove ima i logično objašnjenje.

Mladi fudbaler dokazao se u ključnim utakmicama Crvene zvezde tokom jeseni – partijama u Ligi šampiona i 171. „večitom derbiju“. Šampiona do martovskih reprezentativnih kontrola očekuje sedam utakmica u Mocart bet Super ligi, između ostalih i „revanš“ sa Partizanom. Nedeljkovićev potencijal, međutim, prošao je ključne filttere i već zavredeo mesto na spisku selektora državnog tima.

Debi Zvezdinog prvotimca, ipak, ima i širi ugao. Sa Nedeljkovićem, klasičnim desnim bekom, stručni štab planira i promenu osnovnog timskog rasporeda sa 3-4-2-1 na 4-2-3-1.

Nije tajna, Stojković je ostao dosledan formaciji sa trojicom štopera, jer u postojećem sastavu nije imao beka za desnu stranu terena. Pokušao je stručni štab sa promenom sistema u Budimpešti, međutim, oktobarski eksperiment nije dugo trajao. Posle prvih 45 minuta, vratio se proverenim idejama. Desnog beka, opšta je istina, ne može da igra nijedan od štopera iz aktuelnog saziva, nije to mesto za Nikolu Milenkovića, ali ni Strahinju Erakovića.

Kako navodi SK – Nedeljković je 16. decembra napunio 18 godina.

Stojkovićeva ideja, međutim, više je nego jasna. Automatski i opravdana – Kosta Nedeljković biće uskoro novi reprezentativac. Sa izglednim šansama da već u martu vizira pasoš za kontinentalno takmičenje u Nemačkoj.

Srbiju 21. marta očekuje meč u Moskvi, četiri dana kasnije planiran je susret sa Kiprom, u Limasolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari