(VIDEO) Selektor Pešić na poseban način motivisao igrače pre duela sa Litvanijom, evo šta je napisao na tabli u svlačionici 1Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pre početka utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Litvaniju (87:68) u četvrtfinalu Mundobasketa, objasnio je svojim igračima sa kakvim pristupom igri treba da se suprotstave rivalu.

„Svi za jednog, jedan za svi!!!!“, napisao je legendarni Piroćanac na tabli u svlačionici, podigao raspoloženje i smanjio nervozu u timu.

Posle duela izjavio je da je dobra atmosfera u ekipi doprinela da se prikriju neki nedostaci ovog tima.

– Naš moto od prvog dana kada smo se skupili u Staroj Pazovi je: „Svi za jednog, jedan za svi“, što kažu Piroćanci. Videli ste koliko su svi igrači dali sve od sebe za tim. Pobeda je uvek važna na ovakvim turnimra, ali ja više slavim način kako smo do nje došli. To je zadovoljstvo za trenera… Imamo još dve utakmice, to treba sada ponoviti, to je sledeći fokus, sledeći izazov za sve nas – rekao je Svetislav Pešić posle trijumfa njegovog tima nad Litvanijom.

Reprezentacija Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva igra protiv boljeg iz četvrtfinalnog duela u kojem se sastaju Kanada i Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari